Hoppa till sidans innehåll

Mulitsport

MULTISPORT

Multisport utövas av barn, ungdomar och seniorer. Det är en växande sport och för att träna multisport krävs att du någon gång utövat grenarna cykling, löping, paddling och sedan tränar regelbundet, lämpligen tillsammans med några kamrater. Idag finns flera hundra lag från hela världen som tävlar i olika  nationella och internationella tävlingar. Ordet multisport kommer från Nya Zeeland där sporten har sina rötter. Multisport är ett paraplynamn för tävlingar som innefattar fler än en gren och som utövas i naturen.  Under paraplyet finns då allt från korta individuella tävlingar som Åre Exteme Challenge till flera dagars non stop tävlingar. 

De långa tävlingarna kallas fortfarande för Äventyrstävlingar. Det mest särkiljande för multisport i förhållande till de flesta andra extrema uthållighetssporterna är att det är en lagsport och att tävlingsformen är mix. Det innebär att tävlingarna är baserade på lag om fyra personer där både killar och tjejer måste ingå i laget. Laget måste gemensamt genomföra alla stapatser och inte ha mer än 100 meter mellan första och sista person. Det krävs att lagen är duktiga inom allt från paddling på hav,sjö och i fors, mountainbike, klättring, ridning, grottkrypning, inlines och löpning för att nämna de grenar som är vanligast inom sporten. På sommaren anordnas bland annat Club multisport kids för att inspirera barn att motionera mer.

För att följa vilka tävingar som gäller för säsongen gå in på www.multisport.se.

För att se vilka tävlingar som är med i Svenka multisportcupen se, www.multisportcupen.se

I cupen finns alltid möjligheten att tävla i dam/herr eller mix lag i två olika klasser, där sprintklassen är oftast 1h löpning, 1h paddling i kanot som finns att hyra och 1h cykel. Allt är orienteringsbaserat men väldigt enkelt.

Den långa klassen får vara mellan 4-15 h, tävlingarna är dock oftas 2h av ovanstående grenar, men båda klasserna kan ha inslag av inlines, simmning eller andra äventyrliga moment.

Huvudsaken är att det är kul!

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info