Hoppa till sidans innehåll

Parakanot - inkluderande paddling

Parakanot - inkluderande paddling

Paddling är en aktivitet som passar alla. Parakanot - paddling för personer med funktonsnedsättning - är en av förbundets alla grenar. Välkommen att höra av dig till oss för mer information om verksamhet på såväl förbunds- som klubbnivå. Nedan träffar ni Helene Ripa. En stor förebild inom sporten, både för personer med och utan funktionsnedsättning! Hon är verksam vid Brunnsvikens Kanotklubb i Stockholm och en del av Sprint- och Parakanotlandslaget.

Parakanot är fortfarande i en uppstartsfas i Sverige. Inte minst sprids grenen genom samarbetet med ett projekt som drivs av RG Aktiv Rehabilitering: Lär dig mer om Paddling, skridskoåkning och lägerliv. Mer info hittar du här.

Genom projektet har ett 50-tal ledare utbildats som nu kan erbjuda ledarledd paddling för personer med funktionshinder på ett antal platser runtom i Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr.

Parakanot har även startats upp i några kanotföreningar och ytterligare kontakter har tagits med olika kanotföreningar i landet för att informera om förbundets parakanot-satsning.

Om detta låter intressant och du har frågor om hur du kan komma igång kan du finna lokala kontaktpersoner via RG Aktiv länken ovan. Parakanotkommittén kan också berätta mer vid intresse.

Paralympics

2016 gjorde Parakanot entré på det Paralympiska programmet i samband med spelen i Rio. Sveriges Helene Ripa lyckades kvala in och levererade stort då hon paddlade in på en femteplats i finalen över 200 m. 

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info