Hoppa till sidans innehåll

Parakanot

Parakanot

Inför att kanot gjorde premiär på Paralympics gjorde Internationella Kanotförbundet ett litet filmklipp för att ge en känsla av vad det handlar om:

Parakanot, kanot för personer med funktionshinder, är i uppstartsfasen i Sverige. Inte minst sprids grenen genom samarbetet med ett projekt som drivs av RG Aktiv Rehabilitering: Lär dig mer om Paddling, skridskoåkning och lägerliv. Mer info hittar du här.

Genom projektet har ett 30-tal ledare utbildats som nu kan erbjuda ledarledd paddling för personer med funktionshinder på ett antal platser runtom i Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr.

Under sommaren-15 har regelbundna parakanotpaddlingar skett, till exempel vid Örnsbergs kanotklubb Stockholm där en grupp för 14-20 åringar med någon form av autismspektrum diagnoser har samlats på onsdagar.

Kontakter har också tagits med flera kanotföreningar i landet för att informera om förbundets uppstartade parakanot-satsning.

Om detta låter intressant och du har frågor om hur du kan komma igång kan du finna lokala kontaktpersoner via RG Aktiv länken ovan. Parakanotkommittén kan också berätta mer vid intresse.

Mål för 2016

Vad gäller breddverksamheten har kommittén satt upp följande mål för 2016:

  • Fler aktiva med funktionsnedsättning till motionspaddling
  • Fler klubbar med ökad tillgänglighet
  • Ledarutbildning via resursteamet

Paralympics

2016 träder Parakanot in på det Paralympiska programmet i samband med spelen i Rio. Sverige planerar att skicka ett par aktiva på kvaltävlingarna i Duisburg i mitten av maj. 

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info