Hoppa till sidans innehåll

Parakanot

Parakanot

Inför att kanot gjorde premiär på Paralympics gjorde Internationella Kanotförbundet ett litet filmklipp för att ge en känsla av vad det handlar om:

Parakanot, kanot för personer med funktionshinder, är i uppstartsfasen i Sverige. Inte minst sprids grenen genom samarbetet med ett projekt som drivs av RG Aktiv Rehabilitering: Lär dig mer om Paddling, skridskoåkning och lägerliv. Mer info hittar du här.

Genom projektet har ett 30-tal ledare utbildats som nu kan erbjuda ledarledd paddling för personer med funktionshinder på ett antal platser runtom i Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr.

Parakanot har även startats upp i några kanotföreningar och ytterligare kontakter har tagits med olika kanotföreningar i landet för att informera om förbundets parakanot-satsning.

Om detta låter intressant och du har frågor om hur du kan komma igång kan du finna lokala kontaktpersoner via RG Aktiv länken ovan. Parakanotkommittén kan också berätta mer vid intresse.

Mål för 2018

Vad gäller breddverksamheten har kommittén satt upp följande mål för 2018:

  • Fler aktiva med funktionsnedsättning till motionspaddling
  • Fler klubbar med ökad tillgänglighet
  • Ledarutbildning via resursteamet

Paralympics

2016 gjorde Parakanot entré på det Paralympiska programmet i samband med spelen i Rio. Sveriges Helene Ripa lyckades kvala in och levererade stort då hon paddlade in på en femteplats i finalen över 200 m. 

errea logo wwl_logo_blue


 

Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info