Hoppa till sidans innehåll

VM 2019


Surfski VM i Breatgne/Quiberon Frankrike 2019

ICF Canoe Ocean Racing World Championship - hemsida till VM

Information Bulletin 1

Surfski VM går 2019 i  Breatgne/Quiberonoch målsättningen är att Sverige ska vara representerad i så många klasser som möjligt. För alla klasser utom Masters är platserna begränsade till fem per land. Anmäl intresse till lagkapten Emma Levemyr för att kunna bli uttagen i någon av klasserna (ej Masters - här finns inga begränsningar) , se under fliken för surfskikommittén. Är du plattvattenpaddlare och känner att drömmen är att representera Sverige i en kanotdisciplin, ta chansen! Byt ut ett träningspass i veckan mot surfski och ta varje tillfälle i akt att paddla i stökiga förhållanden och kom med på några av tävlingarna i vår och sommar.

Uttagning för U18, U23 och senior

För att bli utagen att representera Sverige ska du köra SM i Malmö och minst en till tävling i Sverige. Fler tävlingsresultat både från Svenska tävlingar och utomlands premieras, se tävlingskalendern. Vidare måste du bevisa att du klarar av att paddla förhållanden med minst 1 meter höga vågor.

Surfski EM i Sardinien 2016

Datum för VM

  • 7 juli - sista dagen att registrera anmälan för U18 och U23 till Emma Levemyr
  • 15 agusuti sista dagen att anmälda dig själv till VM.
  • 9 september registrering
  • 10 september träning och invigning av World Championship in Surfski
  • 11-13 september, Racet går den dagen med bäst förhållanden för U18, U23, Senior och master

14 september

   SS2 och OC2 mix race
  • U18
  • U23
  • Senior
  • Master från 35 år

Distanser

Surfski har aldrig en fast distans då bana väljs beroende på vågor, vind och möjligheter att starta och gå i land. VM har en distans på mellan 15-25 km. 

Ersättning

Viss ersättning för resa, skitransport, boende och tävlingsavgift betalas av förbundet för klasserna U18 och U23 . Hur mycket är i dagsläget inte bestämt. 

Master och Motionärer på VM

Det är fri anmälan till Masterklasserna och till den öppna tävling så går samtidigt. Kanotförbundet och Surfskikommittén kommer inte kunna stötta master-kanotister som vill delta i tävlingarna. Vi hoppas på många deltagare från Svenska klubbar och även många supporters på plats.

Boende

Detta boende rekommenderas då det ligger nära tävlingsplatsen. Ni som siktar på en plats til U18 eller U23 kontakta Emma om boende. Resten, dra ihop ett gäng och boka en stuga. 

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info