Hoppa till sidans innehåll

Arrangera tävling


Att arrangera en tävling

Det finns många olika former för att tävla i kanot, följdaktligen många olika tävlingsformer för arrangörer. En del tävlingar kräver mycket av både organisation och funktionärer medan andra, mindre tävlingar är betydligt enklare till form och innehåll och därmed inte omfattande att arrangera.

Vi vill ha mängder av olika tävlingar att välja på för våra kanotister. Slätvattenkommittén Bredd ansvarar för att sätta ihop det nationella tävlingsprogrammet och synka detta med det internationella programmet för att optimera förutsättningarna för våra landslag och undvika onödiga krockar.

Ansök om att arrangera tävling - senast 30 september året innan

För större tävlingar, de som läggs in i det nationella tävlingsprogrammet, ska arrangören ansöka om sanktion och därmed skicka in en intresseanmälan om att arrangera tävlingar. Denna intresseanmälan skickas in till Slätvattenkommittén Bredd genom mail till ordförande Magnus Mattsson-Mårn: This is a mailto link senast den 30 september året innan.

Under hösten varje år arbetar Slätvattenkommittén Bredd med att sammanställa programmet som sedan brukar presenteras runt årsskiftet.

För mindre lokala och regionala tävlingar, som är mycket uppskattade och som vi gärna ser mer av, behöver föreningen inte ansöka om sanktion - bestäm en dag och en form för er tävling, bjud in och kör! Utveckling av tävlingsformer är även en av SKF:s inriktningar inom Idrottslyftet, vilket gör att ni kan ansöka om medel för att genomföra en ny tävling eller tävlingsform.

SM-arrangör

För att arrangera SM (ex. Sprint-SM eller Maraton-SM) ska ansökan vara Slätvattenkommittén Bredd tillhanda den 30 september två år innan det år ni önskar att arrangera mästerskapet. Ex. ska de som ansöker om att arrangera SM 2019 skicka in sin ansökan senast den 30 september 2017.

Tävlingar 2018 och SM 2019

SM-arrangörer 2018 är sedan tidigare klart - Luleå står som värd för Sprint-SM och Näset kör Maraton-SM i Göteborg.

Resten av tävlingsprogrammet ska sammanställas under hösten och därför behöver Slätvattenkommittén få in ansökningar för följande tävlingar, senast den 30/9 2017.

  • 3 regattaarrangörer (helgtävling med traditionella distanser och landslagsuttagningar)
  • 1 Arrangör till Besättningsregattan (en heldagstävling med bara besättning)
  • 5-6 arrangörer till SUC/JUC-tävlingar (endagars- eller helgtävling som mixar olika distanser i både K1 och besättning)
  • 4 arrangörer till Regional SUC/JUC (Succéformatet som startade 2015 där en av SUC/JUC-deltävlingarna genomförs samma dag på fyra platser i Sverige)
  • Sedan tillkommer alla andra roliga tävlingar som föreningar ansöker om.

Till 2019 ska ansökan om att få arrangera SM också vara inne 30/9 2017

  • Sprint-SM 2019
  • Maraton-SM 2019
  • Sprint-NM 2019 (som vandrar mellan de nordiska länderna och 2019 är det Sveriges tur att få arrangera)
Uppdaterad: 30 AUG 2017 10:33 Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info