Hoppa till sidans innehåll

10-åringen Bengtsfors BoIS firar med Maraton-SM!

2017-03-07 08:51
Bengtsfors BoIS Kanotsektion fyller 10 år och firar bl.a. med att arrangera 2017 års första Svenska Mästerskap - Maraton-SM - den 20-21 maj i Bengtsfors.
  • Uppdaterad: 2017-08-07 03:41

Den 20-21 maj drar årets första Svenska Mästerskap i kanot igång då Maraton-SM arrangeras på sjön Bengtsbrohöljen i kanot-meckat Bengtsfors. Mästerskapet utgör även Nordiska Mästerskap i disciplinen vilket öppnar upp för spännande besättningsblandningar i K2-klassen. Dessutom är det den första deltävlingen för 2017 års Svenska Ungdomscupen (SUC), Juniorcupen (JUC), Seniorcupen och Masterscupen. Det finns en klass och lopp för alla - upplagt för kanotmaratonfest i Bengtsfors helt enkelt!

Inbjudan till tävlingen hittar ni här.

Bengtsfors BoIS 10-årsjubilerar

Arrangören bakom årets Maraton-SM/NM är kanotsektionen i Bengtsfors BoIS, som i år firar 10 år. På ett decennium har den livfulla föreningssektionen gått från nystartad till en väletablerad förening inom Svensk Kanot med engagerade kanotister i alla åldrar och duktiga tränare och ledare. Flera av kanotisterna har dessutom nått goda resultat på tävlingsbanorna och är numera flitigt representerade i olika landslag. I höstas debuterade dessutom klubben i seniorlandslagssammanhang då Ania Zagorska blev uttagen till Sprintlandslaget. Ania, som även har landslagsmeriter från Maraton i U23-klassen, lär även vara med som en av favoriterna under Maraton-SM på hemmaplan. Likväl som ett gäng av klubbens duktiga yngre kanotister i både ungdoms- och juniorklassen.

Vi säger grattis till 10 framgångsrika år, önskar lycka till framåt och ser framemot en spännande mästerskapshelg i maj!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info