Hoppa till sidans innehåll

Kanotslalom-SM avgjordes i Falun

2016-09-26 08:19
I lördags arrangerade Falu KK 2016 års Kanotslalom-SM på banan vid Hosjöholmen i Falun. En fin tävling som bjöd på full fart i forsen och mängder av fina prestationer av de aktiva!
  • Uppdaterad: 2016-09-26 11:10

Det var en intensiv lördag då samtliga grenar kördes samma dag. K1 och C1, samt C2 och Lagtävlingen bjöd på många och spännande lopp.

I herrklassen var hemmapaddlaren Isak Öhrström ute efter revansch från fjolårets SM då Nyköpings Erik Holmer la beslag på guldet. Isak som har sin bästa säsong någonson bakom sig med bl.a. en historisk Svensk OS-plats.

Det blev återigen en tät kamp de två emellan. Erik var tiondelar före i förstaåket men i det andra åket svarade Isak för ett snabbt och rent åk som säkrade SM-guldet, dryga två sekunder före Erik som drog på sig ett tvåsekunderstillägg efter islag - en härlig guldstrid!

På damsidan var Faluns junior Amanda Fagerlund klart snabbast av alla och la beslag på K1-guldet. Hon segrade även i C2-klassen är hon paddlade i par med Monika Mitasikova. De två, kompletterade av Moa Göransson, var även de snabbaste damerna i lagtävlingen.

Tävlingarna hade även ett visst internationellt inslag då paddlare från både Norge och Finland också hade sökt sig till Falun för att få chans att tävla.

En lång och välfylld SM-lördag avslutades med gemensam middag för både aktiva och funktionärer, aningens trötta men nöjda!

Alla resultat hittar ni här

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


logotyp_poly_regatta_kod


Annons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info