Hoppa till sidans innehåll

Lyckat SUP-SM i Karlskrona

14 AUG 2018 10:50
SUP-SM avgjordes för andra året i rad i Karlskrona, den 3-4 augusti kördes tävlingarna med såväl senior- och ungdomsklasser som öppna motionsrace. Fina tävlingar som bl.a. bjöd på en trippel i damklassen, signerad Maya Persson.
  • Uppdaterad: 14 AUG 2018 10:52

För andra året i rad arrangerade KK Eskimå SUP-SM i samband med Karlskrona Skärgårdsfest. Arrangörsklubben dukade upp fina förhållanden och genomförde ett mästerskap i mästerskapsklass för både publik och tävlande.

SM-helgen innehöll tre grenar; Distansen över 10 km, det ca 3 km långa Technical Race samt Sprinten över 600 m. 

I damklassen tog Stenungsunds Maya Persson en trippel när hon vann såväl Distans, Technical Race och Sprint. Hon vann framför Sollentunas Neith Åstradsson och Jenny Larsson, Malmö, som paddlade hem silvret och bronset på de tre distanserna.

På herrsidan tog Johan Skärskog, Malmö, hand om segrarna på de inledande distanserna när han vann både Distans och Technical Race. Christian Dietz, Bengtsfors, tog hand om silvret på distansen och Patrcik Boyum från Malmö tog brons. De två bytte sedan plats på pallen när det kom till Technical Race-distansen. I den avslutande 600 m-sprinten var dock Jacob Westman snabbast och vann för Christian Dietz, Bengtsfors, och Martin Hunter från Bofors.

Alla resultat från SUP-SM hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo
 

Annons kanotled Nissan


 


 


 KANOT I MEDIA


Alandia 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info