Hoppa till sidans innehåll

Max toppade EM-helgen med en sjundplats

20 AUG 2018 13:37
Dubbla EM hölls i Bratislava i helgen när Freestyle-EM kördes ihop med Junior & U23-EM i Kanotslalom. Den svenska sex kanotister starka truppen stod för flera fina insatser, där Max Karlssons sjundeplats i Freestyle toppade resultatmässigt!
  • Skapad: 20 AUG 2018 13:37

Bratislava bjöd in till dubbla mästerskap den gångna helgen och Sverige var på plats och representerade såväl på Freestyle-EM för juniorer och seniorer samt på Junior & U23-EM i Kanotslalom.

Max Karlsson Freestyle-7:a

Den bästa placeringen knep dubblande Järfällakanotisten Max Karlsson, som körde både Freestyle och Kanotslalom. Max, som firat stora triumfer som Freestylekanotist har i år mest fokuserat på Kanotslalom, var nu alltså tillbaka på valsen för att leverera trick. Och visst satt takterna kvar - Max kvalade vidare till semifinal, väl där var han nära en plats i finalen men slutade precis utanför. Han fick dock med sig en finfin sjundeplats.

Hugo Wredendal lyckades ta sig hela vägen till semifinal i juniorherrarnas Freestyletävling. Väl i semi tog det stopp men en fin prestation att ta sig dit. Den tredje svenska Freestylekanotisten, Alvina Skogman, missade i kvalet och tog sig inte vidare till semifinal denna gång.


Hugo Wredendal blev ivrigt påhejad under sitt EM, där han tog sig till semifinal!

Ny final för Erik Holmer

Fyra slalomkanotister var på plats i Bratislava. Två juniorer i form av Faluns Moa Göransson och Vidar Lindberg och två U23:or i Nyköpings Erik Holmer och nämnda Max Karlsson som körde dubbla mästerskap.

Moa mästerskapsdebuterade och landade på en 26:e plats i den svåra EM-forsen. Vidar tog sig till semifinal, den första i mästerskapssammanhang för honom, slutligen blev det en 28:e plats.

Max Karlsson fick inte till det på samma sätt i slalombanan som i Freestylevalsen. Han missade i kvalet och fick inte till det denna gång, det blev en slutlig 36:e placering.


Final, igen. Erik Holmer tog sig till tredje raka mästerskapsfinalen. Här fångad i en av de tuffa passagerna i banan i Bratislava.

Bäst i slalombanan gick Erik Holmer, den nybakade bronsmedaljören från U23-VM tidigare i sommar. I Bratislava var han på jakt på ytterligare en medalj. Han klarade både kval och semifinal fint och tog sig till årets tredje raka mästerskapfinal (Senior-EM, U23-VM tidigare i år). Väl framme i finalen stämde det dock inte. Erik kom fel in i en port vilket resulterade i en tidskostande eskimåsväng. Det blev dock en tiondeplats, Erik siktade såklart högre men en ny final och en tiondeplats är såklart godkänt.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo
 

Annons kanotled Nissan


 


 


 KANOT I MEDIA


Alandia 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info