Hoppa till sidans innehåll

Surfski-SM stundar i Helsingborg

2017-07-06 14:36
Ett runt 50 kanotister starkt fält tar sig an Surfski-SM i Helsingborg till helgen. Till start kommer bl.a. de båda fjolårsmästarna som tillsammans med övriga fältet hoppas på gynnsamma vindar.
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Helsingborgskanotisterna står som värd för årets Surfski-SM, som även blir en fin generalrepetition inför 2018 års mästerskap som kommer att avgöras i samband med RF & SVT´s SM-veckan i Helsingborg/Landskrona.

Mästerskapssträckan sträcker sig över 20 km och körs mellan Höganäs och Helsingborg, star och mål beroende på hur vinden blåser. Givetvis vill arrangören, och de tävlande, ha en härlig downwind framför sig när de drar igång årets mästerskap!


Emil och Hanna plockade hem en trygg seger under fjolårets SM på Bråviken, får vi se en repris i helgen?

Fjolårets mästare kommer att finnas med på startlinjen även i år - Hanna Höij (Stockholms KK) på damsidan och Emil  Torstensson (Bråvikens KK) på herrsidan. Emil som nyligen stod för ett av karriärens bästa lopp när han blev femma på Maraton-EM förra helgen. De båda starka maraton- och Surfski-kanotisterna får hållas som favoriter till SM-guldet även i år, men de lär såklart utmanas av övriga fältet!

Mer info om helgens SM-tävling hittar ni här.

Med hopp om härliga vindar - lycka till säger vi till hela startfältet!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info