Hoppa till sidans innehåll

Svenskt Kanotslalom-VM med mersmak

2017-10-03 09:12
Kanotslalom-VM satte punkt för Kanotslalomlandslagets internationella säsong 2017. Det svenska laget lämnar VM med många positiva besked efter ett historiskt bra mästerskap!
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

Kanotslalom-VM i franska Pau inleddes historiskt bra när ett starkt, synkat och snabbt svenskt lag öppnade med att bjuda på en dunderprestation i lagtävlingen. Sverige slutade fyra, ett historiskt bra resultat. Isak Öhrström, Erik Holmer och Fredrik Wahlén levererade på topp och fick en välförtjänt framgång efter de senaste årens målmedvetna satsning.

Den goda formen höll i sig även till de individuella loppen. Både Isak och Erik tog sig till semifinal direkt i förstaåket. Det var dessutom inte långt borta att det blev tre svenska semifinalplatser men två kostsamma islag grusade Fredriks chanser. I semifinalen kom nya fina svenska åk. Isak Öhrström, paddlade fort och felfritt och landade slutligen på en 22:a plats. Placeringsmässigt en bit efter den tionde och sista finalplatsen men endast knappa två sekunder. Det är minst sagt tight uppe i toppen, de riktiga topplaceringarna finns inom räckhåll. Erik hade en något knackligare semifinal där han inledde med ett tidigt islag och även tappade tid efter en misslyckad passage längre ner i banan. Trots det blev det en 31:a plats och, med tanke på missarna, klar potential för högre placeringar.

Grenen Kajakcross har utvecklats de senaste åren och körs nu som en gren under Kanotslalom-VM. Sverige mönstrade både Fredrik Wahlén och Max Karlsson i grenen som avrundade hela mästerskapet under söndagen. Fredrik lycakdes klämma sig förbi kvalet och blev klar för åttondelsfinal, där tog det dock stopp och det blev inget vidare avancemang. Max Karlsson var den andra Kajakcross-svensken på VM, han tog sig inte vidare från kvalet denna gång.

Alla resultat från Kanotslalom-VM hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info