Hoppa till sidans innehåll

VM-silver till Ove Emanuelsson

2017-09-05 08:58
VM-festen i Maraton i Sydafrika har inletts med Mastersklasser. För svensk del blev det en strålande inledning - medalj direkt genom Ove Emanuelsson i H75-klassen som knep ett silver, grattis!
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Igår, måndag, avgjordes Maraton-VM för Masters i Sydafrika. Tre svenska kanotister är på plats och fanns med på startlinjen igår för att mäta sina krafter.

Bäst gick rutinerade och välmeriterade Ove Emanuelsson. Tibrokanotisten, som kör i H75-klassen, paddlade starkt över det 19 km långa loppet och tog silver! Ove paddlade i mål på tiden 1.55.20 och var endast drygt 40 sekunder bakom vinnande hemmapaddlaren Jannie Manherbe.


Ytterligare en medalj till samlingen för Ove Emanuelsson - i år blev det ett VM-silver!

Även de övriga svenska kanotisterna levererade fina lopp i Sydafrika. För Lars Ekberg och Lasse Heintz blev  det en sjunde- respektive niondeplats i H65-klassen. De fick låna kanoter på plats och de var lite tunga och tröga samt utrustade med tramproder som man inte har i Sverige och som gjorde det svårare att utnyttja vågåkning. Den fjärde och sista kanotisten i den svenska truppen, Geert Iven, paddlade in som 19:e man.

Idag, tisdag, fortsätter Mastersklasserna med K2 där bl.a. gårdagens silvermedaljör Ove kör tillsammans med William van Reit från Sydafrika. De svenska kanotisterna har bott hemma hos William, som är gift med en svenska och tillbringar somrarna i Sverige, några dagar innan mästerskapet för att träna utifrån hans ställe ute i bushen.


Fina Maratonvatten i Pietermaritzburg för kanotisterna som kör VM denna vecka, där Masters var först ut under gårdagen.

Följ tävlingarna via VM-sidan som ni hittar här.

Den svenska junior- och seniortruppen åkte mot Sydafrika direkt efter höstregattan i Jönköping och är nu på plats. Mer info om deras VM, som inleds på torsdag, kommer under morgondagen.  

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info