Hoppa till sidans innehåll

Ansök om Tävlingslicens 2019

11 JAN 2019 10:25
2019 - nytt tävlingsår! Därmed även tid att förnya sin Tävlingslicens som tecknas av tävlingsaktiva kanotister fr.o.m det år kanotisten fyller 17. Nytt för i år är även en möjlighet att teckna lag inom Drakbåt och Kanotpolo.
  • Uppdaterad: 11 JAN 2019 10:25

Det är dags att ansöka om licens för klubbens tävlingsaktiva kanotister (fr.o.m. det år en aktiva fyller 17 år).

Alla tävlingsaktiva kanotister födda 2002 och tidigare ska 2019 ansöka om licens. Licensen är ett krav för att tävla i SKF-sanktionerade tävlingar, därav den vardagliga benämningen "Tävlingslicens". Licensförsäkringen ansöker ni om via Licensmodulen i föreningens IdrottOnline-sida. Instruktioner om hur ni går tillväga hittar ni här.

För klubbmedlemmar under 17 år ingår en en "ungdomsförsäkring". Denna behöver ni inte aktivt göra någon ansökan om utan alla som är medlemmar i en SKF-ansluten förening täcks av försäkringen. Samma gäller för deltagare i motionslopp som är sanktionerade av SKF.

Ni kan läsa mer om licensförsäkringen här.

Nyhet 2019 - Laglicens

En nyhet inför 2019 års tävlingssäsong är att det även finns möjlighet att ansöka om Tävlingslicensen via en "Laglicens". Med denna täcks de tävlingskanotister som ingår i aktuellt lag av försäkringen på samma sätt som om ansökan sker individuellt. För att kunna ansöka om Laglicens förutsätts att ni har skapat ett lag i er IdrottOnline-sida. I laget lägger ni sedan in de medlemmar som ska ingå och ansöker sedan om licens för samtliga. Kostnaden är densamma, 100 kr/person, och faktureras under senhösten till föreningen. Mer info finns här.

Digitalt Licenskort

Under 2018 införde SKF för första gången ett digitalt licenskort. Det laddas ner via en app och ni hittar mer information om det här. För att få aktiveringsmailet krävs en korrekt e-postadress hos den aktuella kanotisten. Både föreningen och kanotisten själv kan uppdatera detta. Föreningen gör detta via medlemsregistret i IdrottOnline. Kanotisten kan även själv logga in via föreningens IdrottOnline-sida och sedan klicka in på "Min sida" för att där uppdatera sina kontaktuppgifter.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info