Hoppa till sidans innehåll

Anställningsannons: Förbundstränare för Sprintlandslaget

2017-09-13 11:30
Vill du vara en del av tränarstaben runt det svenska Sprintlandslaget - då har du ett gyllene tillfälle nu när Svenska Kanotförbundet söker en Förbundstränare på 100 %
  • Uppdaterad: 2018-02-16 10:36

Det svenska Sprintlandslaget lämnar säsongen 2017 bakom sig och blickar nu fram mot kommande år. Det har varit en positiv säsong där flera aktiva tagit kliv framåt i sin utveckling, vilket inte minst blev tydligt på VM i Racice.

Som ett led i den fortsatta utvecklingen ska organisationen och tränarstaben runt landslaget stärkas. Igår presenterades att Per-Erik Rönnestrand förlänger som Förbundskapten. Som en sista pusselbit i organisationen ska nu en Förbundstränare tillsättas att komplettera de två andra Förbundstränarna som har deltidstjänster på 25 %.

Välkommen med din ansökan!  

Svenska Kanotförbundet söker en Förbundstränare på 100 %

Svenska Kanotförbundet söker en Förbundstränare Sprint för A-landslaget och Observationslaget på 100 %. Anställningsperioden är 1 + 2 år med start hösten 2017/tidigt 2018 efter överenskommelse.

Som Förbundstränare är du en viktig del av ledarstaben som ansvarar för att planera, genomföra och följa upp tränings- och tävlingsverksamheten för Sprintlandslagen. Du arbetar i nära samarbete med Slätvattenkommittén Elit, Förbundskapten Per-Erik ”Peken” Rönnestrand, Förbundstränare Åsa Eklund, Förbundscoachen Peter Orban, Team Manager Anders Karlsson och övriga resurspersoner.

Du ansvarar, tillsammans med Åsa, för direktkontakten med de aktiva och deras klubbtränare. Tillsammans planerar ni ett individuellt upplägg och koordinerar träningen på hemmaplan, läger med landslagets samlingar för en optimal utveckling för de aktiva. Du besöker den aktives i dennes hemmamiljö och genomför träningar. En fungerande kommunikation med aktiva, klubbar och ledare är avgörande.

Du är med i samverkan med SOK, RF och GIH för att utveckla träningsmetoder och tester för att nå resultat i den absoluta världseliten. Du blir en viktig del i det teknikprojekt SKF jobbar med tillsammans med GIH och RF.

Som Förbundstränare ska du ha kontinuerlig kontakt med resurspersoner som finns inom de flesta områden både inom SKF, RF, SOK och inom SISU idrottsutbildarna. 

Kvalifikationer, du har:

  • eftergymnasial utbildning inom idrott, idrottsvetenskap eller motsvarande,
  • stor kunskap (praktisk och teoretisk) om tränings- och tävlingslära, träningsplanering, träningsteorier samt tester och uppföljning,
  • god kommunikationsförmåga, i både tal och skrift,
  • ledarutbildningar, gärna SKFs ledarutbildningar, liksom tidigare ledarerfarenhet, är meriterande,
  • god analysförmåga,
  • erfarenhet av att driva landslagsverksamhet på internationell nivå,
  • duktig på att hantera tekniska hjälpmedel,
  • goda kunskaper i kanotteknik samt besättning.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. God samarbetsförmåga med både aktiva och ledare är avgörande, där goda egenskaper vad gäller ledarskap och coaching samt en god pedagogisk förmåga är nyckelord. En förutsättning för att passa för jobbet är också förmågan att jobba långsiktigt och systematiskt mot uppsatta mål och ett genuint intresse av utveckling och förmåga att driva utvecklingsprojekt.

Arbetstiden för uppdraget är tänkt till 100 % på årsbasis. Arbetstiden per månad kommer att skifta under året. Hur fördelningen sker blir en överenskommelse mellan den som får tjänsten, Förbundskaptenen, Slätvattenkommittén Elit och GS som har arbetsgivaransvaret. 

Kontakt

Slätvattenkommittén Elit: Börje Andersson, 070-551 67 44 eller Förbundskapten Sprint: Per-Erik Rönnestrand, 070-388 86 92.

Ansökan

Skickas till Svenska Kanotförbundet så att den är framme senast den 22 september. 

Per post till Fredsgatan 9, 932 37 Ursviken eller som e-post till This is a mailto link.

Därefter kommer det att kallas till intervjuer.

Du hittar även ansökan som pdf här.

The Swedish Canoe & Kayak Federations is looking for a National Sprint Coach, you will find a english version of the advertisement here.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info