Hoppa till sidans innehåll

Årets första paddelläger för Sprint- och paralandslaget

2018-02-28 13:10
Landslaget går in i slutfasen på årets första läger på vatten. Maxade träningsveckor med mycket volym lägger en god grund inför stundande tävlingssäsong.
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

Sedan två veckor tillbaka är Sprint- och paralandslaget på plats på träningscentret i Montebello, Portugal, för att varva upp inför säsongen 2018. Massor av mil i kajakerna blandas med tuffa löppass och styrketräning under det totalt tre veckor långa lägret där merparten av landslagskanotisterna är på plats. Detta är det första av tre paddelläger i vår. Sedan tidigare har även två skidläger hunnits med i vinter.

Från Tränarstaben är det Åsa Eklund och nytillskottet på tränarsidan Markus Oscarsson som ansvarat för träningen, assisterade av Jörgen Westerlind under första delen av lägret. Laget har även haft tillgång till en massör under de inledande veckorna som tagit hand om slitna kroppar mellan träningspassen.


Åsa Eklund och Markus Oscarsson har tagit plats för att följa och klocka kanotisterna på 5*2000 m-test.

Klassiska 5*2000 m har varit ett veckovis återkommande test med jakt på så låga snittider som möjligt. Några av kanotisterna inledde dessutom lägret med att ställa upp i den tävling som arrangerades på träningscentret med flera kanotister ur den yppersta världseliten. Trots en knackig uppladdning med sen ankomst till Portugal kvällen innan och få paddelmil i kroppen presterade svenskarna ett gäng goda lopp. Bl.a. nådde både Petter Menning och Linnea Stensils final.

De första två veckorna har bjudit på mycket bra träningsförhållanden. Ofta har det varit helt spegelblankt på vattnet och kyliga morgnar har under dagen bytts till behagliga försommartemperaturer. Ett flertal andra nationer är på plats i Montebello samtidigt. Bland annat har 200 m-kanotisterna kört några pass tillsammans med de snabba Litauerna. Även kanotister från Frankrike, Ryssland, Spanien och Ungern har varit på plats och nyttjat de fina paddelmöjligheterna.


200 m-specialisten Petter Menning kör ett startpass tillsammans med Litauen.


Det kuperade landskapet runt träningscentret erbjuder bra möjligheter till backintervaller.


Merparten av passen består av långa pass i kanoten. Här maler Anton Andersson, Edvin Gulle, Martin Nathell, Henrik Strand och Adam Ask på under ett av dessa.

 

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info