Hoppa till sidans innehåll

Årets sista Drakbåtsläger med 2018 i fokus

2017-11-26 11:13
Helgens sista nationella läger i drakbåt ägde rum i Vaxholm den 18-19 november. Lägret utgjorde det andra och sista uttagningslägret till 2018 års landslag i senior (premier) och U24.
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

Christoffer Carlsson, Förbundskapten senior och U24, rapporterar från årets sista Drakbåtsläger som genomfördes i Vaxholm förra helgen.

Lägret inleddes med ett pass för herrarna och ett pass för damerna. Passen är utformade för att passa in i grundträningsfasen som sträcker sig ytterligare några veckor framåt, och utgjordes av intervaller i form av treminutare.

Efter lunch kördes en omgång till med pass på vattnet för både herrar och damer. Temperaturen låg kring nollstrecket och det blir mörkt tidigt, så programmet var utformat därefter. På detta pass kördes fyraminutare och tvåminutare i fart 2-4. Merparten låg i fart 3.

När dagens paddling var över, så samlades hela gänget inomhus för ett inomhusfyspass bestående av ben-, mag-, rygg-, plank- och armhävningsövningar. Upplägget var cirkelträningsliknande och hela gänget kämpade på hela vägen in i kaklet. Möra och trötta blev det tacobuffé till middag och filmvisning från dagens träningar på kvällen.

På söndagen kördes ytterligare två herrpass och två dampass. Fina individuella framsteg på flera håll i båten, varvades med individuella samtal mellan lagledning och aktiv.

Nu väntar uttagningsarbete och målet för de uttagna är i första hand EM för landslag i Tyskland i augusti 2018.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info