Hoppa till sidans innehåll

Årets tävlingsprogram för Slätvatten

2018-03-12 17:14
23 härliga tävlingar att se framemot under säsongen 2018 när det kommer till Sprint- och Maratontävlingar - välkomna att utmana och utmanas på alltifrån 200 m upp till 84 km!
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

När Slätvattenkommittén Bredd manglat färdigt tävlingsprogrammet för 2018 återfinns 21 tävlingar att välja bland. Därutöver tillkommer två tävlingar i Danmark och en i Norge som påverkar även det svenska tävlingsprogrammet. Därutöver tillkommer även en rekommenderad helg för att avgöra DM-tävlingar runtom i Sverige. Med andra ord - det finns något för alla!

Den nationella tävlingssäsongen öppnas i och med Vårregattan på Rocksjön den 5-6 maj och stängs, numera traditionsenligt igen, med Aktersnurren den 6 oktober.

Däremellan finns tio Maratontävlingar och elva Sprinttävlingar från Luleå i norr till Malmö i söder.

En given höjdpunkt för många är såklart SM-tävlingarna. Sprint-SM blickar återigen norrut då Luleå står som arrangör. Det blir sjätte gången under 2000-talet som den nordligaste sprintklubben får möjlighet att hälsa välkommen till en veckas tävlingar på Björkskatafjärden. Maraton-SM avgörs på natursköna delsjön i Göteborg med Näsets Paddlarklubb som arrangör. Bara dagen innan avgörs dessutom Shorttrack-tävlingar i Trollhättan i samband med Alliansloppet. Upplagt för en långhelg med Maratontema i västsverige!

De regionala SUC-tävlingarna som körts de senaste två åren med gott resultat finns med i år igen, bl.a. kommer tävlingar att hållas i Karlskoga med Bofors KK som gör comeback som tävlingsarrangör efter många års frånvaro i det nationella programmet, extra roligt.

Svenska Ungdomscupen (SUC) och Svenska Juniorcupen (JUC) flyter som en röd tråd mellan flera av de olika tävlingarna, totalt åtta deltävlingar utgör underlag för de båda cuperna. Masterscupen utgörs av elva olika deltvälingar under 2018 och totalt fem tävlingar har lopp inom Dietz K2 Mix Cup.

Det finns klasser för såväl ung som gammal, nybörjar som yppersta eliten. Varmt välkomna till Sprint- och Maratontävllingarna 2018!

Tävlingsprogrammet finns i sin helhet här. För er som arrangörer önskar vi att ni så snart ni har inbjudan klar skickar den till This is a mailto link för publicering här.  

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info