Hoppa till sidans innehåll

Årets tävlingsprogram för Sprint & Maraton!

2017-01-20 09:14
Årets tävlingsprogram för Sprint & Maraton är nu klart i sin helhet. 19 helger med nationella tävlingar och ännu fler tävlingsorter med allt från korta sprintlopp till långlopp av olika slag dukas upp!
  • Uppdaterad: 2017-01-23 08:50

Efter helgens Tävlingsarrangörsträff för Slätvatten har nu programmet för 2017 års tävlingar tagit sin slutliga form. Den nationella tävlingssäsongen öppnas med Maratontävlingen Norrviken Runt den 6 maj och avslutas den 7 oktober med Aktersnurren. Totalt 19 helger som erbjuder alltifrån korta sprintlopp till olika långlopp, individuella race i K1 & C1 och besättningstävlingar i K2/C2, K4 och stafett. Det finns tävlingar för alla, från nybörjare till dn yppersta eliten, från de yngsta i klassen H/D 12 upp till Masters.

Fjolårssuccén med Regional SUC upprepas givetvis i år med en del nya tävlingsorter på programmet, bl.a. comebackar Örnsköldsvik som tävlingsort efter flera års uppehåll då Moälven står som en av arrangörerna.

Maraton-SM är först ut av mästerskapen. Den 20-21 maj smäller det i Bengtsfors då både SM och Nordiska Mästerskapen avgörs parallellt! I juli (17-22/7) är det sedan dags för SM-veckan i Sprint på Rocksjön och Jönköping Energi Arena.

Den första regattan blir Gästabudspaddeln i Nyköping, den 13-14 maj, vilken även utgör årets första uttagningsgrundande tävlingen för landslaget i Sprint. Nämnda premiärtävlingen Norrviken Runt utgör uttagningsgrund för Maratonlandslaget.

Besättningsregattan, den 20/8, har fortfarandet ett frågetecken kring tävlingsort, mer info kommer.

Denna presentation av programmet täcker givetvis inte in all information om respektive tävling utan ger en översikt av säsongen. Mer specifik info inför varje tävling hittas i respektive tävlingsinbjudan som läggs upp här allteftersom de kommer ut. 

Gällande Masterscupen återstår fortfarande ett par frågetecken kring två tävlingar. Här hänvisas till Masters-sidorna och vidare kontakt inom Masters-gruppen för mer info.

Resultat från genomförda tävlingar kommer löpande att läggas upp här.

Mer information om Svenska Ungdomscupen och Svenska Juniorcupen kommer att läggas ut på respektive cup-sida.

Det är Slätvattenkommittén Bredd som ansvarar för och, tillsammans med arrangörerna, ligger bakom programmet. Ni hittar kontaktuppgifter till kommittén här.

Här hittar ni översikten av Tävlingssäsongen 2017

Välkommen att planera säsongen 2017!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info