Hoppa till sidans innehåll

Återupplev Shorttrack-finalerna!

02 JUL 2019 01:02
Det bjöds på rafflande Shorttrack-finaler under dagen i Malmö då en utmanande bana mötte kanotisterna. SVT:s sändningar från huvudfinalpasset (Seniorer & Juniorer) finnas att ta del av för den som missade dramatiken på plats.
  • Uppdaterad: 02 JUL 2019 01:02

SM-veckan i Malmö bjöd på en heldag med Shorttrack för kanotisternas del. Huvudfinalpasset direktsändes i SVT mellan kl.11.00-12.00. Först ut var H18-klassen där Nyköpings Karl Brodén vann. I damernas juniorlopp blev det hemmaseger genom Malmös Thea Sander.

Damseniorfinalen hade två givna favoriter på förhand, Hanna Höij och Emma Andersson. Hanna Höij som vann det 21 km långa Surfskiloppet under söndagen har nu bytt ut Surfskin mot sin Maratonkajak. Det var också Hanna Höij som tidigt i loppet tog initiativet. Emma Andersson hängde med i början men Hanna fick en lucka på den utslagsgivande banan mitt inne i Malmö. Hon skaffade sig en lucka som hon sedan drygade ut och kunde paddla hem guldet! Bakom henne blev det en spurtstrid om silvret men Huskvarnas Emma Andersson höll undan före Johanna Johansson, Lödde.

I herrloppet var det tydligt att dagens huvudfavorit, Finspångs Jocke Lindberg, ville ha spets fårn start. Han kom först in i första vändningen och ryckte sedan åt sig en ledning när övriga fältet trycktes ihop, småkrockade och tappade fart. En ledning han drygade ut hela vägen in mot mål och kunde vinna guldet komfortabelt. Bakom Jocke var det desto hårdare och ovisst vem som skulle vinna silver och brons under lång tid. En kvintett med kanotister bytte platser med varandra och en hel del incidenter längs banan färgade finalloppet. Det kom till slut att stå emellan Anton Andersson från Nyköping och Emil Svensson, Bråviken. Förstnämnde Anton var dock starkast i spurten och la beslag på silvret medan Emil tog hand om bronset.


Jocke Lindberg imponerade på SM-veckan i Malmö!

Utöver senior- och juniorklasserna genomfördes även ungdomsklasser. Inte direktsänt i SVT men väl så dramatiskt som de äldsta klasserna. Bl.a. drog ett ösregn in över stadion och åskan gick för en stund vilket försenade tävlingarna till viss del. Alla lopp kunde dock återupptas och genomföras enligt plan och det bjöds på fin paddling även i ungdomsklasserna!


Himlen öppnade sig för en stund under em, något som dock inte verkade beröra
Emilie Ferguson nämnvärt då hon paddlade hem guldet i D14-klassen.

På tisdag avslutas SM-veckan, bl.a. med det långa maratonloppet i K1. Åtskilliga varv runt Malmö Kanal väntar för såväl seniorer som för juniorer och ungdomar.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan

 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info