Hoppa till sidans innehåll

Både nya och rutinerade paddlare på breddläger i Drakbåt

2017-09-19 10:16
Drakbåtspaddlarna höll läger i Kungälv i helgen. Både nya och mer rutinerade paddlare tog tillsammans sikte mot 2018.
  • Uppdaterad: 2018-02-16 10:36

Den gångna helgen hade Drakbåtspaddlarna upptakt inför 2018 års landslagsarbete med ett breddläger där både rutinerade och nya förmågor var med och paddlade. Det var stort teknikfokus under de fem träningspassen och de som var på plats fick mycket värdefull teknikfeedback med sig hem.

Lägret innehöll fem pass på vattnet samt information om kommande säsong och arbetet framåt. Vädret under lördagen inleddes med spegelblankt vatten och strålande sol, som därefter övergick i åska vilket ledde till mindre förseningar i programmet. Men stämningen var åskan till trots på topp under lägret.

2018 års landslag kommer att ha EM i Brandenburg i slutet av augusti som säsongsmål, där vi lägger fokus på 10manna-klasserna. Vi har precis inlett ett helhetsarbete med fysen med ny fystränare, ny utrustning, nytt testbatteri och ny träningsplanering. Det ska bli spännande att se hur mycket resultat detta kan ge, säger Förbundskaptenen Christoffer Carlsson.


Lite nya konstellationer under testades under lägret. Premiär som styrman för Oscar Schenström, normalt sett paddlare. Adrian Celsi från Brunnsviken, som är ordinarie styrman i landslaget, denna gång paddlande på rad 5 höger.

Om fyra veckor går VM i Kina av stapeln för de svenska herrseniorerna. Parallellt med detta är nu alltså arbetet mot 2018 igång för övriga. För de som inte ska till Kina är nästa lägertillfälle fys- och paddlingsläger i Stockholm i november.

Följ Drakbåtspaddlingen i Sverige via deras facebooksida för kontinuerliga uppdateringar, bilder och filmer.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info