Hoppa till sidans innehåll

Bästa AkterSnurren någonsin!

2016-10-10 09:18
Rekordpublik kantade kajen i Nyköping när sjätte upplagan av AkterSnurren genomfördes. Spektakulärt och storslaget när 30 st K4:or i dubbla startled dundrade iväg!
  • Uppdaterad: 2016-10-10 12:24

120 kanotister, fördelade i 30 st K4:or avslutade tävlingssäsongen med AkterSnurren i lördags. En härlig mix av elitkanotister och nybörjare gav järnet på den 2 km långa sträckan med start och målgång i Nyköpingshamn. Årets upplaga lockade rekordpublik som fyllde kajen längsmed start- och målrakan.


Vinnarbåten 2016! Tre som jublar efter den prestigefyllda segern och en som helt enkelt bara konstaterar att vinsten är bärgad.

Och först av alla, fram-matande från andra startled, kom Jocke Lindberg, Ania Zagorska, Johan Ström och Johan Svensson, som la beslag på den prestigefyllda segern. Tävlingens avslappnande inslag, med till exempel pris för bästa huvudbonad, till trots - när startskottet smäller av är det full sula från samtliga. 

För många är AkterSnurren en given höjdpunkt och ett perfekt sätt att avsluta tävlingssäsongen på, eller som landslagskanotisten Jocke Lindberg summerade i Sörmlands Nyheter: "Årets roligaste tävling!" (reportaget hittar ni här).

Flera kanotister hade nappat på utklädningsutmaningen. Det var gott om utmärkade huvudbonader och en kvartett hade gått all in (toppbilden). Kalle Anka är till vardags Lidköpings Fredrik Johansson och bakom de tre dvärgarna dolde sig Johanna Johansson, Kristian Wilde och Fredrik Wolf.

Tack för showen!

Mer om AkterSnurren hittar ni på deras hemsida här.

Insamling till Barncancerfonden

Som ett led i uppvärmningen hade Petter Menning samlat till Vitamin Well Run of Hope för att samla in pengar till Barncancerfonden. Den stora skaran med kanotister svarade upp direkt och smattrade iväg på den runt 2 km långa sträckan i samband med uppvärmningen.


Fem av många deltagare som sprang för att främja Barncancerfondens arbete.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info