Hoppa till sidans innehåll

Beslut för ökad trygghet - ett av många på helgens RIM

27 MAJ 2019 14:11
Riksidrottsmötet (RIM) avslutades i söndags efter tre dagar med intensiva förhandlingar, många konstruktiva debatter, flera omröstningar och beslut.
  • Skapad: 27 MAJ 2019 14:11

I dagarna tre har Svensk idrott hållt stämma i Jönköping och fattat en mängd beslut i flera olika frågor kring hur idrotten ska ta sig an framtiden.

Några nedslag bland alla beslut som togs i helgen: Riksidrottsförbundet har fått ett nytt medlemsförbund (grattis Cheerleading!), samtidigt uteslöts två pga för få medlemmar, ytterligare ett steg togs för att stärka arbetet med "trygg idrott", formerna för hur det statliga stödet till idrotten ska fördelas görs om och idrottens idéprogram - Idrotten Vill - reviderades. Efter personvalen som gjordes stod det bl.a. klart att sittande ordförande, Björn Eriksson, blev vald för ytterligare två år, fram till RIM 2021 som då hålls i Uppsala.

Bland de beslut som rörde arbetet för en ökad "Trygg Idrott" finns bl.a. att alla nya ledare inom barn- och ungdomsidrotten ska begära ut ett begränsat registerutdrag. Detta är väldigt enkelt och finns att läsa mer om på RF:s sida. Du hittar blankett som du enkelt fyller i ock mailar/postar till polisen här.

Läs mer om RIM, besluten som togs och handlingarna som låg till grund här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info