Hoppa till sidans innehåll

Blåsten stoppade inte Maratonkanotisterna!

03 JUL 2019 23:44
Starka vindar i fel riktning drog in över Malmö. Det planerade K1 Maratonloppet fick läggas om något men kördes som planerat. Fina prestationer i alla klasser där seniorgulden vanns av Jocke Lindberg och Johanna Johansson!
  • Skapad: 03 JUL 2019 23:44

Det blåste upp ordentligt i Malmö inför den avslutande dagen på SM-veckan och likaså den tredje och avslutande dagen med Maratontävlingar. Den starka vinden gjorde att det var omöjligt att behålla start, lyft och mål i bassängen nedanför Posthusplatsen. Istället lyckades arrangerande Malmö KK under kvällen/natten/morgonen fixa iordning en ny plats för dessa moment och tisdagen kunde genomföras enligt planerat tidsschema.

I herrloppet kopierade Jocke Lindberg segerreceptet från gårdagens Shorttrack-lopp och gick på knock igen. Han fick en lucka tidigt som han sedan bara utökade och kunde efter det sex varv långa vinna sitt andra raka SM-guld på två dagar. Bakom honom blev det en silverspurt som Emil Svensson vann före Isak Forsberg.

På damsidan bildades en klunga inledningsvis innan junioren Thea Sander och Johanna Johansson gick loss. Thea segrade i juniorklassen och Johanna Johansson vann SM-guld på seniorsidan. Silvret gick till Emma Andersson och bronset till Jessica Löf.


Damtäten in mot första lyftet.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan

 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info