Hoppa till sidans innehåll

Börja paddla C - läger för alla åldrar 17-18/9!

2016-09-06 10:59
Den 17-18 september arrangeras ett C-läger i Jönköping. Är du nyfiken på att börja paddla knästående tävlingscanadensare är detta ett lysande tillfälle!
  • Uppdaterad: 2016-09-06 11:15

Svensk C-paddling på slätvatten var en betydligt större gren än idag under 60-, 70- och 80-talet. Bland annat skördades stora framgångar internationellt med flera Svenska C-paddlare i världstoppen på herrsidan.

De senaste decennierna har C-paddling dock levt en undanskymd tillvaro med endast ett fåtal utövare.

Under det senaste året har emellertid knästende C-tävlingspaddling i fått ett uppsving. Inte minst genom Annica Löf (Tibro KK) och Katarina Forsberg (Malmö KK) som under 2016 gjorde en historisk SM-debut på Sprint-SM i Hofors. Det var första gången det kördes en damklass i C1 på ett Sprint-SM!

Så, även om C-paddling på slätvatten inte når upp till forna tiders deltagarantal har grenen aldrig varit större än nu på damsidan. De två förgrundsfigurerna Löf och Forsberg har hittat tjusningen med C-paddlingen och vill nu skapa möjlighet för fler att upptäcka grenen. De bjuder därför in till ett C-läger i Jönköping den 17-18 september för att ge chansen till fler att prova på om du aldrig tidigare paddlat C eller utvecklas ytterligare om du har några C-mil i kroppen sedan tidigare.

Mer info om lägret, kontaktuppgifter till de ansvariga och anmälan hittar du här: C-läger i Jönköping

Annica Löf och Katarina Forsberg hälsar alla som vill delta varmt välkomna!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


logotyp_poly_regatta_kod


Annons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info