Hoppa till sidans innehåll

Bra tryck på Maraton-SM!

26 AUG 2018 23:54
Short Track-SM i Trollhättan följdes av två SM-dagar med Maratondistanser i Göteborg. Fina förhållanden på Delsjön där bl.a. Jocke Lindberg följde upp segern i Trollhättan med ett nytt guld!
  • Uppdaterad: 27 AUG 2018 08:31

Det har varit en långhelg med stort Maratonfokus i Västsverige. I fredags genomfördes kortversionen av maraton - Short Track - i Trollhättan i samband med Alliansloppet Action Week. Tävlingarna var även en landskamp mot Norge, första gången som kanot deltog i "Nations Challenge" som är en landskamp som får sitt avgörande med deltävlingar i flera olika idrott. I Short Track blev det delas poäng mellan de båda nationerna men i totalen vann Sverige.

Långloppshelgen fortsatte sen med Maraton-SM i dagarna två, K1-klasserna avgjordes i lördags och K2 i söndags. Delsjön i Göteborg var skådeplats och Näsets Paddlarklubb sydde ihop ett fint arrangemang samtidigt som det bjöds på bra förutsättningar för Maratonpaddling.


Lyftdelen av banan som slingrade sig runt Delsjön.

Formbesked*2 från Jocke Lindberg

Jocke Lindberg gav ett formbesked redan i fredags när han segrade i Nations Challenge i Trollhättan och därmed även säkrade SM-guldet i Short Track. I lördags fortsatte segertåget för Finspångskanotisten. Han rykte ifrån övriga fältet och tog en trygg 5-minutersseger över de dryga 24 km som kördes på en bana med sju varv. Ett härligt formbesked inför VM som hägrar ett par veckor bort.

På damsidan var Brunnsvikens Julia Seger snabbast.

Utöver segrarna i seniorklasserna fanns det såklart gott om fler kanotister som stod för många fina prestationer i loppen som skiftade i längd beroende på klass. Ungdomar, juniorer och masters fyllde Delsjön och trivdes på den vackra banan med fina strandlyft.


Under söndagen avgjordes K2-klasserna. Här går starten för Ungdomarna!

Resultat från helgen hittar ni på hemsidan för Näsets Paddlarklubb

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo
 

Annons kanotled Nissan


 


 


 KANOT I MEDIA


Alandia 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info