Hoppa till sidans innehåll

Brons till Erik Holmer på U23-VM!

22 JUL 2018 20:56
Erik Holmer smällde till med ett brons när U23-VM avslutades i italienska Ivrea idag. En fenomenal insats av Nyköpingspaddlaren som därmed plockade hem karriärens första internationella medalj.
  • Skapad: 22 JUL 2018 20:56

Erik Holmer stod för en succéhelg i Italien när han bärgade VM-bronset i U23-klassen i Kanotslalom! Han har haft några riktigt vassa lopp under årets säsong. Inte minst tog han sig till EM-final i Prag när senior-EM genomfördes tidigare under säsongen. I helgen kom så en hett efterlängtad medalj. Erik har de två senaste säsongerna varit sexa i U23-klassen på både EM och VM och nu, i sitt sista U23-mästerskap, kom knallen.

Det började stabilt redan under morgonens semifinal där Erik paddlade in som fyra och tog en säker finalplats. Trots ett islag, som ger två sekunders tillägg, var han bara 1.61 sekunder upp till semivinnaren. Väl i final bjöd han återigen på ett lopp i toppklass. Det blev ett nytt islag i finalen men Erik lyckades behålla sin höga fart och kunde paddla hem bronset i en stenhård hundradelskamp med Finn Butcher från Nya Zeeland. Hemmapaddlaren Jakob Weger tog sig ner utan islag och bärgade guldet, 3.63 sekunder före Erik på tredjeplatsen.

Bronset innebär Eriks första internationella medalj och han visar att han börjar nå en stabil nivå bland de absolut främsta. Vi säger stort grattis och ser framemot att få följa Erik Holmers fortsatta framfart.

Följ Kanotslalomlandslaget via deras facebooksida

Här hittar ni resultaten från Junior & U23-VM.

Hör Eriks egna ord om bronset i Radiosportens reportage här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo
 

Annons kanotled Nissan


  KANOT I MEDIA


Alandia 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info