Hoppa till sidans innehåll

Dags för Svensk sprintpremiär!

10 MAJ 2019 09:44
Med Jönköpings & Huskvarna KK som arrangör står Rocksjön och Jönköping Energi Arena som tävlingsplats för årets första sprinttävling. Stjärnspäckat i seniorfälten med samtliga landslagskanotister på plats, högklassiga tävlingar att vänta!
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2019 09:44

Redan förra helgen var det flera landslagskanotister som öppnade säsongen med tävlingar i Köpenhamn, där fokus främst låg på besättningslopp med flera fina svenska resultat.

Ett par heta besättningsdistanser, inte minst Nelo Dietz K2 Mix Cup, finns på programmet även i Jönköping men fokus skruvas även mot K1-distanserna.

Bland många högintressanta starter kliver två landslagskanotister in i 2019 års säsong i och med helgens tävlingar: Linnea Stensils och Petter Menning. Båda två hoppade över Köpenhamn för att avvakta den nationella premiären. Linnea som hade en magisk säsong 2018 med bl.a. VM-brons, total VC-seger, har likt fjolåret hållt i grundträningen sent inpå säsongsstarten för att sikta på toppform till VM i augusti. Hon får dock hållas som favorit i helgen, trots att starka utmanare finns i bl.a. Moa Wikberg, Melina Andersson, Julia Lagerstam och Ania Zagorska för att nämna några av toppnamnen.


Dags att inleda 2019 års säsong för Linnea Stensils!

Petter Menning hade en skadedrabbad säsong ifjol, har jobbat sig tillbaka och lämnar nu en lyckad och skadefri grundträningssäsong bakom sig. K1 200 m är sedan många år tillbaka Petters distans där han går in i favorittrion, tillsammans med David Johansson och Theodor Orban, som lär finnas med högt upp på distansen i Jönköping. När loppen drar ut sig och övergår till 500, 1000 och 5000 är det ytterligare en handfull kanotister som lär göra upp om pallplatserna; fjolårets gigant Martin Nathell, hans K2-partner Albert Petersson, hela K4-kvartetten som utöver nämnda Theodor och David även utgörs av Henrik Strand och Erik Sandbacka. Ett gäng yngre seniorer knackar även på topplatserna och lär vilja vara med och hugga högt upp.


En skadefri och tävlingssugen Petter Menning drar igång en spännande säsong!

Tävlingspremiären är såklart mycket mer än ovan nämnda landslagskanotister i seniorklassen. Helgen bjuder även på ungdoms-, junior- och masterstävlingar i både K1 och K2, Rocksjön kommer att fyllas av tävlingssugna kanotister i olika åldrar! Imorgon smäller det, startlistor, kommande resultat och mer info hittar du här: Jönköping Energi Arena.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info