Hoppa till sidans innehåll

Dennis, Melina och Alva tar plats i SOK:s Talang 2022

29 JUN 2018 10:56
Tre sprintkanotister tar plats i SOK:s nya satsning "Talang 2022". Ett välförtjänt grattis till Dennis Kernen, Melina Andersson och Alva Johansen som i och med programmet får ett extra stöd i deras satsning mot toppen!
  • Skapad: 29 JUN 2018 10:56

SOK presenterade nyligen vilka unga idrottslöften som tar plats i den nybakade satsningen "Talang 2022". Tre kanotister var på plats på ett dygn med uttagningstester på Bosön i maj och samtliga dessa tre passerade selektionen och tar nu plats i satsningen tillsammans med deras tränare.

Talang 2022 är en satsning som riktar sig till aktiva som ska vara med i världstoppen inom sex till tio år. De aktiva kommer att få ett stöd i deras satsning med viss tillgång till SOK:s resursteam och vid behov stöd till internationella tränings- och tävlingsmöjligheter. De aktivas hemmatränare blir en central del i satsningen och kommer också få ta del av resurser för kompetensutveckling och för att se till att träningen på hemmaplan håller hög kvalitet.

De två förstaårsseniorerna Melina Andersson (Bråviken) och Alva Johansen (Nyköping) har fått en flygande start på sitt första seniorår. Efter övertygande säsongsstarter har båda två fått chansen på världscupen och nästa stora mål för säsongen blir U23-VM i slutet av juli.

Sistaårsjunioren Dennis Kernen (Nyköping) laddar för Junior-VM som går samtidigt som U23:ornas mästerskap. Det ryms stor kapacitet i den katrineholmsfostrade kanotisten som nu paddlar för Nyköping och, precis som Alva, till vardags återfinns på Kanotgymnasiet i samma stad.

Läs mer om SOK och Talang 2022 på SOK:s hemsida.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo
 

Annons kanotled Nissan


  KANOT I MEDIA


Alandia 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info