Donationskanoter till utvecklingsländer efterlyses! - Svenska Kanotförbundet
Hoppa till sidans innehåll

Donationskanoter till utvecklingsländer efterlyses!

2018-04-10 11:35
Inom ramen för Internationella Kanotförbundets utvecklingsarbete söker man nu efter kanoter som kan doneras till länder där behov finns. Läge för att göra en utvecklingsinsats för att sprida kanotidrotten ytterligare!
  • Uppdaterad: 2018-04-10 12:04

Kanot är en världsidrott som finns på alla kontinenter. Däremot saknas det ändamålsenlig utrsutning i flera utvecklingsländer, något som Internationella Kanotförbundet, ICF, kontinuerligt jobbar för att ändra på. Genom donationer från kanottillverkare kan en del av behovet täckas. Det behövs dock fler kanoter för att kunna ge plats och möjlighet till de som vill testa på men idag inte har en sittbrunn att hoppa ner i. Därför vädjar ICF nu till alla nationsförbund att se över möjligheten att stötta med kanotdonationer för att fortsatt sprida kanotidrotten och ge fler möjlighet att paddla världen över.

Från Sverige kommer en kanottransport att samordnas i samband med första världscupen i Sprint. Det finns plats för åtta st K1/C1:or eller fyra st K2/C2:or. Kanoterna behöver isåfall finns på plats i Nyköping senast den 11 maj för att hinna lastas på släpet som sedan siktar mot Mellaneuropa. Kontakta Anders Karlsson om ni har möjlighet att kanotdonera! 

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info