Hoppa till sidans innehåll

Drakbåts-VM igång - Sverige öppnade med sjundeplats!

2017-10-18 15:09
Efter en maffig invigning med tusentals aktiva och publik är Drakbåts-VM i Kina igång! Idag inleddes tävlingarna och det svenska laget öppnade med en fin sjundeplats på 2000 m-distansen.
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

Det stora målet för herrseniorernas landslag i Drakbåt - VM i Drakbåtsmeckat Kina är här. Idag inleddes tävlingarna, och det svenska laget inledde starkt!

Den höga höjden (2000 m) gjorde den vanligtvis tuffa distansen 2000 m i 10-mannabåt extra utmanande. Sverige slutade på en fin sjundeplats efter bra paddling där lagets vändningar och väl genomarbetade lopplan låg till grund för sjundeplaceringen. De asiatiska lagen levererade stort med Kina i topp framför Kinesiska Taipei och Thailand. Upp till bronset saknades 20 sek för den svenska besättningen och ytterligare 11 sek upp till vinnarbåten från Kina.

Vid sidan av tävlingarna var även invigningen igår en riktig höjdare. Euforisk hysteri sammanfattar det svenska laget på plats stämningen i Kunming. 2500 aktiva från 23 länder är samlade. Dessa flankerades av ett par tusen poliser och militärer som också tog plats på invigningen, uppblandade med delegater av olika dignitet.


Invigningen av Drakbåts-VM i Kunming, Kina var minst sagt en mäktig upplevelse!

Följ Drakbåts-VM

Drakbåts-VM direktsänds i Kina och ett 40-tal andra länder, dock inte i Sverige. Däremot följs det svenska laget med uppdateringar och bilder bäst via facebook-sidan: Swedish Dragonboat and Outrigger.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info