Hoppa till sidans innehåll

Drakbåts-VM inleds idag

2016-09-08 08:34
Dags för årets stora mål för Drakbåtslandslaget som befinner sig i Moskva sedan några dagar tillbaka. Idag inleds VM på den mäktiga olympiastadion från OS 1980. Svensklagen har varit ute och känt på banorna och lämnar lovande rapporter!
  • Uppdaterad: 2016-09-08 11:10

Sveriges framgångsrika Drakbåtslandslag kommer till Moskva väl förberedda och hungriga på att leverera nya storlopp tillsammans.

Årets VM radar upp totalt 19 nationer med flera starka länder som lär vara med och slåss om topplaceringar. Och Sverige ställer upp med en handfull lag som i allra högsta grad har goda möjligheter att vara med uppe i toppen.

Sverige ställer upp med tre besättningar i seniorklassen under ledning av de själv paddlande förbundskaptenerna Christoffer Carlsson och Katarina Forsberg:

  • 20-mannabåt mixed
  • 10-mannabåt damer
  • 10-mannabåt herrar

I Masterklassen (40+) är Thomas Lundblad kapten och de ställer upp i klassen 10-mannabåt mixed.

Igår tränade besättningarna ute på de gamla OS-banorna och det var bra takt och fart i båtarna, bådar gott inför VM-starten idag! Damerna som bland annat tog EM-guld tidigare i somras och är nu på jakt efter en efterlängtad VM-medalj. Även 20-manna mixed och herrklassen lär gå starkt i Moskva, under EM var det flera av besättningarna som gick otroligt starkt och det blev flera medaljer.


Damernas segerposar efter EM-guldet tidigare i somras!

Följ Drakbåtslandslaget

Bäst följer du Drakbåtslandslagets på deras facebook-sida med massor av uppdateringar, bilder och filmklipp: Swedish dragonboat and outrigger

VM-sidan med resultatservice hittar du här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


logotyp_poly_regatta_kod


Annons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info