Hoppa till sidans innehåll

Drakbåtslandslaget förbereder inför Thailands-VM!

02 JUL 2019 20:51
Drakbåtslandslaget första läger för seniorer ägde i helgen rum i Stockholm. Det blev en helg med både genomgång av lopplaner och träna i de olika besättningarna Herr och Mixed som är de två 10-mannabåtarna som kommer tävlas i VM i Thailand i augusti.
  • Uppdaterad: 02 JUL 2019 20:51

Hela helgen bjöd på sol och varmt väder och denna helgen besöktes Stockholms Paddlarklubb. Lördagen inledde med ett pass på fartökningar, dels att sätta dom dels bli samtränade i dom höga frekvenserna. Innan det var lunch blev det svängträning med allt vad det kan innebära!

- Det är kul att vara igång på riktigt med förberedelserna inför Thailand, detta är läger 1 av 2 rena samträningsläger vi har inför mästerskapet så det känns att det börjar närma sig, säger Elin Thulin, damkapten i seniorlandslaget

Efter hemlagad lunch var det dags för ett startpass för både herr och mixedbåt följt av videoanalyser innan dagen fick avslutas med pizza på bryggan i solen.


Herrlaget kör 200-lopp

Söndagen inleddes med att prata om lopplaner för 200 och 500 m distanserna och sedan gå ut och använda, testa och utvärdera på vattnet. Första passet bestod av 500 m-distansen i het morgonsol och lite vind. Innan lunchen fick dukas fram var det dags att träna distansen 2000 m. För att göra det lika dramatiskt som ett riktigt lopp fick följebåten agera motståndare, styrman skrek kommandon som lätt kan uppstå och båtarna som var ute i det fina vädret hjälpte till med att skapa turbulent vatten, precis som på tävling.

- Det var både det värsta och det roligaste långloppet jag paddlat, beskriver Emil Zeidlitz, herrkapten i seniorlandslaget.

Söndagens sista herr och mixed-pass bestod av 200m träning, ett pass som tog ut den sista energin som fanns kvar. Självklart fick det bli bad när dagen var klar innan det var dags att städa, packa ihop och åka hem för denna gången. Drakbåtslandslaget tackar SPK som stod som värdar och alla som hjälpt till under lägret. Nästa gång drakbåtslandslaget samlas officiellt blir Katrineholm den 9 - 11 augusti, även om det kan hända att det blir ett samträningspass under SM i Nyköping.


Goväder utanför Stockholms PK när landslaget gästade för läger inför årets huvudmål - VM i Thailand!

- Kul att se hela laget samlat och se viljestyrkan laget har tillsammans att utvecklas, sammanfattar Landslagstränaren Ludvig Ahlin-Hamberg helgen.

Lägret sammanfattas också utav Tobias von Kronhelm som under helgen deltog i sitt första landslagsläger:

- Ett extremt lärorikt och jobbigt men samtidigt väldigt roligt läger som jag kommer minnas och ha med mig länge!

Truppen

 

Christoffer Carlsson, Örnsbergs KS  

Elin Thulin, Kungälvs KK

Emil Zeidlitz, Örnsbergs KS

Erik Podda, Kungälvs KK

Eva-Lisa Meldau, Örnsbergs KS

Filip Arvidsson, Kungälvs KK

Frida Johansson, Kungälvs KK

Frida Thörn, Örnsbergs KS

Hanna Börjesson, Kungälvs KK

Lucas Ahlin-Hamberg, Stockholms PK

Ludvig Ahlin-Hamberg, Stockholms PK

Linus Ahlin- Hamberg, Stockholm PK

Nils Wikander Karls, Örnsbergs KS

Natalie Wilson, Örnsbergs KS

Rebecka Bergsten, Örnsberg KS

Tobias Antonsson, Uppsala PK

Tobias von Kronhelm, Oxelösunds KK

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan

 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info