Hoppa till sidans innehåll

Drakbåtslandslaget på Bosön för årets första läger

2018-01-22 10:48
Under hård drillning av Susanne Gunnarsson samlades 28 aktiva på Bosön i helgen för årets första läger med fysträning i olika former och tester stod på schemat.
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

Årets första läger i drakbåtsläger hölls i helgen med 28 aktiva. Träffen var även den första träffen för 2018 års landslag. Fokus låg på fys och Drakbåtslandslagets fystränare Susanne Gunnarsson stod för innehållet i helgens läger. Lägret sammanföll även med testrapporteringsperioden, som hålls var sjätte vecka, så fystester i gymmet och på löparbanan stod med på programmet.

Lägret inleddes med styrketesterna: 1 rep max i bänkpress och bänkdrag samt 2 minuter chins, dips samt bänkdrag och bänkpress på 40% av maxvikten. Många förbättrade sina resultat mot den förra testomgången.

Efter lunch på lördagen genomfördes ett cirkelgympass med tio övningar. Varje övning kördes i två minuter exklusive vila. Efter en kort fikapaus var det dags för ett helkroppspass ihop med deltagare från tränarkonventet som också hölls på Bosön samma helg.

På kvällen körde var det dags för lite enklare tävlingar som avslutades med bollspel i nästan 90 minuter innan bollhallen stängde för kvällen.


Frukost och uppladdning på lördagmorgon innan helgens övningar satte igång!

Söndagen inleddes med den andra delen i fystesterna, nämligen 3000 m löptest. Eftersom laget är stort delades truppen i två grupper som genomförde testet. Lördagens syraträning kändes i kropparna.

Under helgens avslutande pass delades alla deltagare in i grupper om fyra. Efter att ha avslutat det inledande lagmomentet, där hela laget skulle ta sig över planen utan att ha fötterna i marken och därtill få med sig en vikt som inte heller fick nudda golvet, fick varje grupp en lista på övningar som skulle genomföras. På listan var det 5000 m roddmaskin, 4000m löpning, 2500 hoprepshopp, 1000 upphopp och 100 längder skottkärra. De flesta grupperna blev klara ungefär samtidigt, och när varje lag var klart fick de en gåta. Den första gruppen att svara rätt på gåtan vann passet. 

Susanne fanns även tillgänglig för frågor och allmänna tips under helgens gång, helgträffen avslutades med en allmän frågestund och träningsupplägg för de kommande sex veckorna, då fokus ligger på att öka maxstyrka och syreupptagningsförmåga.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info