Hoppa till sidans innehåll

Dubbla femteplatser när Maraton-EM inleddes!

2017-06-30 07:56
Maratonlandslaget öppnade EM-tävlingarna övertygande igår när Shorttrack Marathon inledde mästerskapet i Portugal, både Emma Andersson och Jocke Lindberg paddlade in på en fin femteplats!
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Tre svenskar var i vattnet under den inledande dagen av Maraton-EM i Portugal. På programmet stod den för EM nya grenen Shorttrack Marathon, tre kortare varv med två lyft för både damerna och herrarna.

Emma Andersson var först ut i damklassen. Hon fick en lite sämre start och halkade efter något men paddlade sen starkt och jobbade sig metodiskt upp i fältet. I mål paddlade hon in på en fin femteplats, 48 sekunder bakom vinnande Noémi Horváth från Ungern.

I herrklassen fanns två svenskar med på startlinjen, Jocke Lindberg och Nils Toresson. Finspångskanotisten Jocke visade att han är med i toppen då han under loppet var uppe och drog i förstaklungan inför sista lyftet. I spurten sinade dock krafterna, men en välmeriterande femteplats även på herrsidan. Upp till vinnande Quentin Urban från Frankrike skiljde endast nio sekunder och sex sekunder från tredjeplatsen. Nils öppnade hårt och stod sedan för ett stabilt lopp hela vägen och slutade på en 13:e plats.


I ledning inför sista lyftet!

För Emma och Jocke blir det en vilodag under fredagen meadn Nils kör U23-klassen på den klassiska Maraton-distansen. Då går även Emil Torstensson in i tävlingarna och gör Nils sällskap.

Här hittar ni info om mästerskapet, startlistor och resutlat.

Följ tävlingarna via Europeiska Kanotförbundets livesändning, du hittar den via deras Youtube-kanal.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info