Hoppa till sidans innehåll

Dubbla helger med Drakbåtsläger

2016-11-01 12:08
Under de senaste två helgerna har det arrangerats Drakbåtsläger, först i Stockholm och sen i Malmö.
  • Uppdaterad: 2016-11-01 12:26

Drakbåtssektionen inom SKF fortsätter att utveckla sin verksamhet och de uppskattade lägren avlöser varandra med jämna mellanrum. De senaste två helgerna har de kört helgsamlingar i Stockholm och Malmö, här följer en sammanfattning av respektive helg.

Örnsberg, 22-23 oktober

Under helgen samlades drakbåtspaddlare från både norra, mellersta och södra Sverige för att tillsammans genomföra höstens första läger för seniorer på Örnsbergs kanotsällskap.

Katarina Forsberg som är landslagstränare startade helgen med en genomgång av de små förändringarna som gjorts i tekniken inför satsningen 2017, som hon tillsammans med Birgitta Lagerholm sammanställt. Både nya ansikten och de som varit med ett tag tog sig ner till drakbåten för att sätta den nya tekniken i verk. Med ny teknik aktiveras nya muskler som är ovana att använda och det var många som kände att träningsvärken inte skulle vara nådig efter drakbåtspassen.

Tanken var att vi skulle filma passen ifrån en följebåt men eftersom den krånglade hade vi några snabbtänkta deltagare som kom på att vi kunde filma från land på en longboard. Sagt och gjort och vi fick även detta läger filmat och därigenom möjlighet till att förbättra tekniken.

På lördagskvällen hade vi lite teambuilding där vi fick dela in oss i fyra olika personlighetstyper som karaktäriserades av fyra olika djur, lejon, noshörning, uggla och St. Bernhard. Det var superkul att se var alla placerade sig, hur vi beskrev oss själva och vad vi tyckte om vår motsatta personlighet. Vi kom fram till att allas personligheter är viktiga i laget.

Trots det kalla och regniga vädret genomförde vi totalt 5 drakbåtspass med stort fokus på den nya tekniken samt individuella paddeltester på 200 meter. Även styrketester i bänkpress, chins och brutalbänk gjordes där vi peppade varandra till att slå våra personbästa. Det är alltid lika härligt att vara med alla dessa drakbåtspaddlare och så fort helgen är över längtar man till nästa läger.

Stort tack till alla som hjälpte till under lägret och tack till Christoffer och Katarina som anordnade lägret!

Summerat av Jenny Lanshammar, paddlare i landslaget.

Malmö, 29-30 oktober

25 drakbåtspaddlare från hela landet samlades i Malmö. Vädret var växlande molnigt och soligt – och stundtals blåsigt under lördagen. Även denna helg låg stort fokus på att få in de små teknikförändringar som landslaget ska anpassa sig för inför 2017, men även en hel del annat hanns med.

På lördagen kördes tre drakbåtspass, samt individuella tester på 200 meter med drakbåtspaddel. Paddeltesterna var jämna och tuffa. Medan andra gjorde paddeltester, hade var och en chansen att få individuell teknikfeedback från landslagstränare Katarina Forsberg, eller att förbättra sina styrketester i gymmet. På kvällen åt alla gemensam middag samt god tårta. Kvällen avslutades med en teambuilding-övning som ledde till bra diskussioner om olika egenskaper som kan finnas i ett lag.

På söndagen fortsatte lägret med ytterligare två drakbåtspass samt gruppfeedback med teknik. Många framsteg och riktigt positiv stämning under lägret gav fina resultat.

Tack till alla som var med på lägret och inte minst till alla funktionärer som transporterat drakbåt, filmat, styrt, reparerat utrustning, kontrollerat tester, köpt mat, hämtat mat och lagat mat. Utan er hade lägret inte varit möjligt.

Summerat av Christoffer Carlsson, Förbundskapten, Senior och U24.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info