Hoppa till sidans innehåll

EM-Brons till Helene Ripa!

2017-07-15 22:44
Regerande EM-mästarinnan Ripa krigade för fullt i dagens final i Plovdiv och knep ett brons, grattis! Betryggande marginal till fyran och knappa två sekunder upp till guldet.
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Helene Ripa kom till Bulgarien som regerande EM-guldmedaljör efter ett succéfyllt fjolår där hon även blev Sveriges första kanotist i Paralympics (en fin femteplats) när kanot gjorde entré som idrott i Rio. Dagens bronsfinal för Helene blev starten på en mycket lyckad svensk 200 m-uppvisning.

Helene hade såklart siktet inställt på att göra allt för att försvara guldet från i fjol, det gick inte riktig hela vägen fram utan slutade med ett brons. Fransyskan Cindy Moreau och rumänskan Mihaela Lulea, trea respektive fyra i Rio ifjol, blev för svåra och gjorde upp om guldet. I mål tog fransyskan guldet med en tiondels marginal. Helene var knappt 1.8 sekunder efter på tredjeplatsen men med en betryggande marginal ner till fyran.


- Med lite distans känns det dock bra - är glad att jag höll ihop det och krigade hem bronset, skriver Helene på sin Facebook-sida. Bara att hålla med - grattis till EM-bronset Helene Ripa!

Ripas brons inledde som sagt en ytterst stark 200 m-eftermiddag för hela det svenska laget på plats. I K1:an visade både Petter Menning och Linnea Stensils klass och tog sig till final. Dessutom följde de båda K2:orna upp och knep ytterligare två finalplatser. På damsidan Moa Wikberg och Karin Johansson (som precis missade finalen på 500 m) och på herrsidan Joel Elenius och Jonny Blixt.

Samtliga 200 m-finaler paddlas imorgon, söndag, då även Linnea Stensils kör final på K1 500 m. Fem svenska finaler att se framemot alltså, härligt!

Följ loppen i Plovdiv via livesändningarna och/eller liveresultat som ni hittar på EM-sidan.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info