Hoppa till sidans innehåll

EM- och U23 VM-laget klart efter Hofors!

2017-06-19 00:08
Rafflande tävlingar på Tolven i helgen bland både unga och gamla. Inte minst i seniorklasserna där Förbundskapten Peken presenterade såväl EM- som U23 VM-truppen efter tävlingarna.
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Det bjöds på fina tävlingar i Hofors på sjön Tolven i helgen. Under lördagen var det toppenförhållanden med knapp någon vind alls medan tävlingarna avslutades med ordentlig motvind som ställde stora krav på kanotisterna och det blev bra mycket längre lopp tidsmässigt än normalt.

För flera av kanotisterna var Tolvenregattan en av säsongens nationella uttagningstävlingar. För seniorerna stod bland annat platser till årets EM samt U23 VM på spel. Förbundskapten Peken Rönnestrand presenterade de båda trupperna efter tävlingarna och dessa kanotister får representera Sverige på mästerskapen:

Senior-EM 

En totalt tio kanotister svensk trupp är uttagen till EM i Bulgariska Plovdiv den 14-16 juli, alltså helgen innan Sprint-SM drar igång i Jönköping den 17/7. Efter säsongens världscup-tävlingar har ett par riktigt heta toppkandidater seglat upp inför årets mästerskap. Framförallt Linnea Stensils som tagit ett kliv rakt in i världstoppen på både K1 200 m och K1 500 m. Tre femteplatser och en seger packade hon med sig efter världscuptävlingarna. Även Karin Johansson tog plats på pallen med ett brons på K1 1000 i världscupavslutningen i Belgrad. Petter Menning avslutade starkt med en sjätteplats i Belgrad, tillbaka i finalfältet efter ett par tävlingar med B-finaler. Han lär vilja vara med och försvara medaljen från förra året då det blev ett silver i Moskva. Hur den svenska truppen kommer att formera sig över distanserna är inte helt spikat och kräver en del tankeverksamhet hos landslagsledningen. Såhär ser truppen ut:
Damer
Karin Johansson, Lidköpings KF
Linnea Stensils, Vaxholms KS
Moa Wikberg, Karlstad PK
 
Herrar
Joakim Lindberg, Finspångs KK
Fabian Paldanius, Jönköpings KK
Erik Sandbacka, Vaxholms KS
Joel Elenius, Luleå KK
Jonny Blixt, Bråvikens KK
Henrik Strand, Luleå KK
Petter Menning, Vaxholms KS

U23 VM

27-30 juli köra U23 VM i Rumänska Pitesti. Endast en kanotist, Moa Wikberg, dubblerar och kör både Senior-EM och U23 VM. För truppen är U23 VM ett av säsongens stora mål. Martin Nathell, som gick otroligt starkt i Hofors med segrar på såväl 500 & 1000 som 5000 m har mer än goda finalchanser individuellt på U23 VM. Även Moa Wikberg, som paddlade K1 under världscuperna, har potential att vara i toppen. Tillsammans med de övriga bildar de en intressant trupp med finalpaddling inom räckhåll på flera distanser. Följande kanotister är uttagna:

Damer
Moa Wikberg; Karlstads PK
Ania Zargorska, Bengtsfors BoIS
 
Herrar
Martin Nathell, Ängelholm KoRK
Albert Peterson, KFK Södertälje
Emil Svensson, Bråvikens KK
Jesper Melvinger, Finspångs KK
David Johansson, Brunnsvikens KK

De båda lagen kommer att ha två läger inför mästerskapen. Första nu direkt dagarna efter Tolveregattan på plats i Hofors för de som kör besättning och sen hela lagen på plats i Nyköping mellan den 1-4 juli, kallelse med information till Nyköpingslägret finns här.

Alla resultat från helgen finns än så länge att ta del av här

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info