Hoppa till sidans innehåll

Emma och Emil orubbliga på Surfski-SM!

10 JUL 2018 11:54
När Surfski-SM avgjordes under lördagen blev det två tunga favoritsegrar. Emma Levemyr och Emil Torstensson dominerade hem guldet på dam- respektive herrsidan på en utmanande bana med målgång i Helsingborg.
  • Uppdaterad: 11 JUL 2018 09:51

Det blåste upp till fina Surfskiförhållanden när SM-tävlingarna i Surfski avgjordes i samband med SM-veckan i Helsingborg under lördagseftermiddagen. Bra vind och relativt stora vågor gjorde de 20 km mellan Höganäs och Helsingborg till en Surfskitävling värd namnet.


Starten går i Höganäs, 20 km senare går kanotisterna i mål i Helsingborg.

I herrklassen drog Emil Torstensson ifrån direkt från start. Han var blytung favorit innan loppet och infriade förväntningarna stort. Han segrade med stor marginal ner till resterande fält och la därmed beslag på sitt tredje raka SM-guld i Surfski. Silvret paddlades hem av Tommy Karls, den rutinerade kanotisten som har stora meriter från Sprintmästerskap under 80- och 90-talen. Paul Rosenqvist tog bronset.

En lika stor förhandsfavorit hittade vi på damsidan i Emma Levemyr. Även här fick vi se favoriten hålla hela vägen och Emma tog en betryggande seger i vågorna utanför Helsingborgskusten. Hon segrade före Teresia Uggla som plockade hem silvret och Eva Egnell som la beslag på bronspengen.

Tack till Helsingborgskanotisterna som har gjort ett stort och bra jobb i samband med att arrangera Surfski-SM som en del av det stora arrangemanget SM-veckan. Nästa år har Surfski en plats på SM-veckan igen då den avgörs i Malmö i månadsskiftet juni/juli.

Ni hittar resultaten från Surfski-SM här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo
 

Annons kanotled Nissan


  KANOT I MEDIA


Alandia 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info