Hoppa till sidans innehåll

Erik Holmer finalfyrade i Italien!

2018-05-03 10:29
Det blev tredje gången gillt för Erik Holmer - efter finalmissar på de två inledande tävlingarna tog sig Nyköpingspaddlaren säkert till final i Italien den gångna helgen och paddlade in på en fin fjärdeplats.
  • Uppdaterad: 2018-05-03 10:29

De två U23-landslagsklara svenskarna, Erik Holmer och Max Karlsson, kom till start i italienska Ivrea den gångna helgen. Båda två stod för stabila kvalåk och direktkvalade till semifinalen. Väl i semi visade Max att snabbheten finns, några islag och en missad port gav dock stora tidstillägg och det blev en 35:e plats i semin. Erik förvaltade semifinalen väl och paddlade in på en tiondeplats och blev därmed klar för final. Första finalplatsen 2018 för de svenska slalomkanotister och ett skönt besked för Erik!

Erik stod sedan för ett rent finalåk och gick in på en fjärdeplats, 2.5 sek upp till pallen och knappa 4 sekunder bakom vinnandeSchweizaren Dougoud.

Ivrea är även mästerskapsort för U23-VM senare i sommar. I juli kommer både Erik och Max tillbaka för att mäta sig med resten av U23-eliten. Tävlingarna i helgen gav mersmak!

Följ Slalomlandslagets framfart på Kanotslalom Elits facebooksida.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo wwl_logo_blue


 

Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info