Hoppa till sidans innehåll

Familjepaddling 2019 - anmäl intresse senast 9 dec!

22 NOV 2018 10:46
Succékonceptet "Familjepaddling" genomfördes i tio klubbar under 2018. Inför 2019 finns nu ny chans. Klubbar som vill driva satsningen - anmäl intresse senast 9 december!
 • Uppdaterad: 22 NOV 2018 10:46

Fyll klubben med paddelsugna människor i alla åldrar. Paddling i alla dess former är en fantastsik aktivitet för såväl stor som liten, för den träningsjagande eller för livsnjutaren, för våghalsen eller för fegisen. Kom till klubben, var en del av gemenskapen och ge dig ut på vattnet. Fler ut på vattnet - fler i rörelse!

Ovanstående rader skulle kunna vara ett sätt att sammanfatta "Familjepaddling", som möjliggörs genom stöd av satsningen "Framåt för fler i rörelse" som Riksidrottsförbundet och Svenska Spel står bakom. Satsningens syfte är, som namnet skvallrar om, att få igång fler människor i Sverige att röra på sig - något många gör för lite.

Som vi berättat om tidigare blev kanotförbundet beviljade medel för ytterligare en säsong med Familjepaddling. Därför söker vi nu åtta kubbar som har energi och driv att köra!

Familjepaddling 2019 - anmäl klubbens intresse senast 9/12

Totalt har vi utrymme för åtta klubbar i satsningen under 2019. Fem av dessa kör upplägget i enlighet med 2018 års koncept. Tre klubbar lägger dessutom till att genomföra paddling på en närliggande paddellämplig ort där det idag inte finns någon paddlingsaktivitet.

Gemensamt för alla åtta klubbar är att det ingår två platser till SKF:s Kanotkonvent 2019 på Bosön då uppstart av satsningen sker.

Familjepaddling orginal

I stort samma upplägg som 2018. Fem klubbar får 8 000 kr/klubb i bidrag för att genomföra följande aktiviteter:

 • Prova-på-dag för hela familjen, kompisgänget, den paddelnyfikne etc.
 • Fortsatt aktivitet under högsäsong (10 veckor) med minst en ledarledd paddling/vecka.

Familjepaddling plus

En utveckling vi vill testa i tre klubbar. En satsning som kräver betydligt mer insats av klubben och därmed har en betydligt större summa. Tre klubbar får 28 000 kr/klubb i bidrag för att genomföra följande aktiviteter:

 • Prova-på-dag vid klubben för hela familjen, kompisgänget, den paddelnyfikne etc.
 • Fortsatt aktivitet vid klubben under högsäsong (10 veckor) med minst 1 ledarledd paddling/vecka.
 • Prova-på-dag på en närliggande ort där det finns goda paddlingsmöjligheter men idag inte någon kanotklubb som organiserar paddlingsverksamhet.
 • Fortsatt aktivitet där klubben arrangerar ledarledda paddlingar vid fem tillfällen utspritt under sommaren på orten.
 • Tillhandahålla information, kontaktuppgifter etc. till deltagare som ev. vill dra igång en mer kontinuerlig verksamhet på orten.  

Hur anmäler klubben intresse?

Maila er intresseanmälan till This is a mailto link senast söndag den 9 december. Ange vilken av varianterna av Familjepaddling (orginal eller plus) ni önskar genomföra samt en kontaktperson i föreningen. Det var ett stort intresse förra året. Likt då kommer SKF att göra en gallring utifrån:

 • Potential/förutsättningar i klubben (hur stor potential har klubben att växa och långsiktigt ta hand om de som involveras i satsningen)
 • Geografi (om möjligt önskar vi en god geografisk spridning)
 • Huvudgren/ar (om möjligt önskar vi en god spridning bland våra olika grenar)

Vi körde 2018, får vi vara med även 2019?

Deltog ni i satsningen under 2018 är ni välkomna att anmäla intresse även 2019. "Nya" klubbar kommer dock att prioriteras vad gäller "orginal"-varianten vid stort intresse.

Kontakt

Har ni funderingar ni vill bolla - kontakta Dag Johansson.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logoAnnons kanotled Nissan
 


 KANOT I MEDIA


Alandia


 


Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155209080
E-post: This is a mailto link

Se all info