Hoppa till sidans innehåll

Femteplats för Jocke och Emil på Maraton-EM!

2017-07-02 16:35
Jocke Lindberg och Emil Torstensson svarade för en topp-insats när K2-loppet avgjordes på EM i Portugal. Duon paddlade in som femma efter ett taktiskt fulländat lopp.
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Efter gårdagens besvikelse där de svenska K1-paddlarna öppnade så bra men sedan hamnade i strul längs loppets gång för båda toppnamnen i såväl dam- som herrklassen var det en stor revansch att vänta i dagens K2-lopp.

Jocke Lindberg och Emil Torstensson stod för en fenomenal insats och fick verkligen visa vilken kapacitet de besitter. De öppnade lugnt och låg långt nere, på en 16:e plats, upp till loppets första vändning. Därefter visade duo Lindberg/Torstensson upp fysiskt stark, taktiskt fulländat och tekniskt bländande paddling. Ekipage efter ekipage paddlades ikapp och förbi. Slutligen paddlade den svenska båten in på en finfin femteplats i det hårda fältet med många namnkunniga kanotister. Ett prydligt personbästa när det kommer till mästerskap för de båda och ett härligt kvitto för det svenska maratonlaget att kapacitet finns för topplaceringar. 


Grattis till femteplatsen på EM i Portugal, Jocke Lindberg och Emil Torstensson!

För mer uppdateringar och bilder från mästerskapet, spana in lagets facebook-sida.

Alla resultat från EM hittar ni här.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info