Hoppa till sidans innehåll

Finalmiss av både Öhrström och Holmer

2017-09-29 15:56
Idag avgjordes semifinalen på Kanotslalom-VM i Pau med både Isak Öhrström och Erik Holmer på startlinjen. Det blev dock inget vidare svenskt avancemang, Isak var närmast med knappa 2 sek upp till finalplats.
  • Uppdaterad: 2018-02-16 10:36

Sloveniens Peter Kauzer dominerade fullständigt i semifinalen och var snabbast med fyra sekunders marginal ner till tvåan. Efter honom var det jämnt och även om de båda Svenskarna halkade ner placeringsmässigt var det inte särskilt långt upp i tid räknat.

Isak Öhrström var först ut av svenskarna. Han stod för ett fint åk och paddlade ner utan islag. Det blev till slut en 22:a plats, Isaks bästa individuella VM-placering hittills i karriären. Upp till vinnande Kauzer var det åtta sekunder men upp till den tionde och sista finalplatsen endast 1.93 sek! Ett getingbo av världspaddlare däremellan, men ett bra kvitto på att utvecklingen går i rätt riktning.

Erik Holmer paddlade iväg precis efter Isak. I den kombinationen just i de första portarna fick han tyvärr ett tidigt islag och därmed två sekunders tillägg. Efter den andra porten stod Erik för ett rent åk men hade några mindre missar där han tappade lite tid. Överlag ett ok åk men finns potential för mer. Erik slutade på en 31:a plats, runt 5.5 sek från en finalplats.


Frustrerad - Erik Holmer har potential för mer, ändå en 31:a plats i dagens semifinal.

Söndag: Kajakcross med Karlsson & Wahlén

Semifinalen idag sätter punkt för Kanotslalomtävlingarna för svensk del. Nu blickar vi istället fram mot Kajakcrossen som avgörs på söndag. Kl.10.58 inleds kvalrundan med både Max Karlsson och Fredrik Wahlén. Sedan följer åttondels-, kvarts- och semifinaler för att sedan avsluta med en final där fyra kanotister gör upp om VM-medaljerna. Såväl Max som Fredrik har alla chanser att ta sig vidare från kvalrundan, väl i "slutspelsrundorna" vet vi sedan tidigare att de båda är bra man mot man. Blir en spännande söndag!

Följ Kanotslalom-VM

På Internationella Kanotförbundets VM-sida hittar ni både liveresutlat och länk till direktsändningar via ICF:s youtubekanal "Planet Canoe".

Kanotslalom Elit rapporterar även via deras facebooksida.

    

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info