Hoppa till sidans innehåll

Fina prestationer på Olympic Hope i Ungern

2016-10-11 11:25
Den stora sprinttävlingen Olympic Hope genomfördes i år i kanot-meckat Szeged i Ungern för två helger sen. Delar av Kanotgymnasiet var på plats och tävlade, och gjorde det riktigt bra!
  • Uppdaterad: 2016-10-11 15:01

Två brons, en stolpe ut och flera finalplatser, så resultatsummeras prestationerna för Kanotgymnasiet vid Olympic Hope i Ungerska Szeged som kördes 24-25 september. 

Tävlingarna håller hög klass, både arrangörs- och konkurrensmässigt med deltagare från hela världen. Kanotgymnasiet har deltagit i tävlingen de senaste tre åren och i år var det en åtta kanotister stark trupp som var på plats i Ungern.


Truppen som genomförde en finfin tävling på årets Olympic Games!

Bråvikens Melina Anderssongjorde ett kanonlopp på K1 500 m, där ena bronset kom. Tillsammans med Nyköpings Alva Johansen tog hon även ytterligare ett brons när duon stod för ett riktigt topplopp på K2 200 m. Anderson/Johansen hann även med att bli femma på 500 m och i det individuella 200 m-loppet tog sig båda två till final där placeringarna blev femma för Melina och åtta för Alva. De körde även K4, tillsammans med Julia Lagerstam (Malmö) och Moa Lindén (Nyköping) gjorde de ett riktigt bra lopp i semi och tog sig till final. Där räckte de inte till riktigt utan blev nia. Dock första gången Sverige ställde upp med en K4 i dessa sammanhang! Utöver K4-finalen stod Julia och Moa för sin bästa prestation i semin på K2 1000 där de blev femma, inte långt från finalplats.

Ebba Thor från Bengtsfors tog sig till semi på K1 200 m. Hon körde även K2 tillsammans med Västerviks Ida Carlsson, duon hade lite oflyt i försökslottningen och missade semi i det klart hårdaste försöket.

På killsidan paddlade Dennis Kernen, Nyköping, och Isak Granström från Ängelholm. Dennis hade en stenhård semi på K1 1000, men paddlade stort och lyckades ta sig vidare på tid och blev till slut finfin sexa i finalen. I K2:an visade Kernen/Granström klass och svarade för ett grymt 500 m-lopp, det blev en fjärdeplats i finalen, ytterst nära pallen!


Kernen och Granström

För 99:orna var årets tävling den sista i Olympic Hope-sammanhang, de siktar nu vidare mot nya mål och gör plats för yngre årgångar. Nästa års tävlingar kommer att avgöras i Tjeckiska Racice.

Resultaten från årets tävling i Szeged hittar ni här

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info