Hoppa till sidans innehåll

Flera lovande lopp på Slalomvärldscupen!

2016-09-05 14:21
Erik Holmer var bästa svensk med en 23:e placering, men Världscupen i Prag bjöd på fler goda Svenskprestationer. Öhrström i fin form drog dessvärre sönder paddeln i semin, Fagerlund ytterst nära semi i seniorklassen och Wahlén comebackade positivt!
  • Uppdaterad: 2016-09-05 15:15

Faluns junior Amanda Fagerlund var ensam Svensk på damsidan när hon fick känna på internationellt seniormotstånd i banan i Prag. Hon svarade för återigen en fin insats i forsen och var ytterst nära att knipa en plats till semfinalen. Hon hade dock inte tiondelarna på sin sida denna gång men visade att hon är att räkna med!


Ett nytt fint lopp av Fagerlund när hon i helgen mötte hård seniorkonkurrens!

På herrsidan paddlade till slut Erik Holmer in som bästa svensk när han stod för ett fint lopp i semifinalen och blev 23:a. Han drog på sig ett tillslag på sin resa ner genom Pragbanan vilket kostade honom 2 sekunders tillägg och ett antal placeringar, så det fanns mer att ta av!

Det såg stabilt ut för den svenska OS-paddlaren Isak Öhrström som gick vidare till semifinal direkt i första kvalåket. Dessvärre drog han sönder paddeln tidigt i semifinalen vilket omöjliggjorde hans chanser att vara med och fightas om en finalplats.


Det var dags igen för Sveriges OS-kanotist Isak Öhrström! En söndertrasad paddel i semin grusade dock finalplanerna

Och för Fredrik Wahléns del så var det en efterlängtad comeback efter den olyckliga skadan han drog på sig senast han körde världscup i början av sommaren. Nu var han tillbaka fullt ut igen och stod för två fina åk i första och andra kvalomgången. Det blev ingen ny semifinalplats för Whahlén, som radade upp semifinaler förra året, denna gång men ett gott besked att bara vara tillbaka på banan!


Wahlén var tillbaka i tävlingsbanan efter en sommar fylld med rehab, han svarade för två stabila åk men den där riktiga snabbheten finns, av förståeliga skäl, inte riktigt där än.

Alla resultat fån Prag finns här.

Alla åk finns även att kolla på igen på Planet Canoe´s Yuotube-kanal.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


logotyp_poly_regatta_kod


Annons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA


Alandia


stada_sverige 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info