Hoppa till sidans innehåll

Följ Kanotpolofinalerna i SVT, kl.10.48!

2018-07-06 23:16
Idag gick Kanotpolo in i SM-veckan, gruppspelet avgjordes med ett gäng rafflande matcher som både bjöd på favoritsegrar och skrällar!
  • Uppdaterad: 2018-07-06 23:17

Det blev en härligt intensiv gruppspelsdag när Kanotpolo-SM inledde sina tävlingar under SM-veckan i Landskrona. En läcker arena har byggts upp i vallgraven utanför Citadellet i Landskrona och många besökare fastande vid matcherna som pågick från fm till kväll.

Skellefteås damer överraskade

Damsidan bjöd på jämna matcher de fyra lagen emellan. Linköping har ett starkt lag inför årets SM och är av många favorittippade att ta hem guldet. Det var dock Skellefteå som gick obesegrade genom gruppspelet. Med två segrar och en oavgjord vann de gruppen och ställs nu mot gruppfyran Järfälla i morgondagens semfinal. Den tippade finalen mellan Luleå och Linköping, en repris från fjolåret, blir alltså av redan i semifinal, spännande! 

Linköpings herrar övertygade

Även på herrsidan får Linköping gälla som favorit. Laget sprängde Luleås smått fenomenala streak på 14 raka SM-guld förra året. Det var klubbens första Kanotpologuld någonsin och efter dagens gruppspelsmatcher ser det ut att kunna bli ett andra raka. Linköping gick obesegrat genom gruppen, även om det blev en rätt jämn match mot det andra tippade finallaget Luleå. Linköping möter nu Linköping lag 2 i semifinal imorgon medan Luleå ställs mot Skellefteå.

Följ Kanotpolofinalerna i SVT

Semifinalerna spelas tidigt. Sen - redan kl.10.48 är det dags för den första finalen att spelas. Damerna är först ut och strax efter att deras match är färdigspelad följer herrarnas final. Finalerna direktsänds i SVT Play och lär bjuda på stor underhållning. Har ni inte möjlighet att följa finalerna på plats i Landskrona - så se till att ha en skärm tillgänglig kl.10.48 när det smäller i vallgraven utanför Citadellet! 

Ta del av resultaten och annan nyttig info från Kanotpolo-SM på SM-veckans resultatsajt.

Mer om SM-veckan hittar ni här: smveckan.se

Surfski-SM avgörs i Helsingborg

Den andra kanotgrenen som avgörs i samband med SM-veckan är Surfski-SM. Tävlingsbanan sträcker sig över 20 km ute i havet med start i Höganäs och målgång nere i Helsingborg. Prognosen lovar goda Surfskiförhållanden med bra vind och vågor för de tävlande.

Det blev en lite för stor utmaning att direktsända Surfskiloppet, däremot finns det fina möjligheter att följa loppets utveckling via Webtracking. Klicka in här för att följa dam- och herrklassen på deras färd ner mot målet i Helsingborg. Starten går kl.13.00 och de första kanotisterna beräknas korsa mållinjen runt 14.15.

Mer om både Kanotpolo och Surfski hittar ni i föregående nyhet här på kanot.com: Kanotpolo och Surfski laddar upp för SM-veckan

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo wwl_logo_blue


 

Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info