Hoppa till sidans innehåll

Framåt för fler i rörelse - på vattnet!

11 JUL 2018 10:59
RF och Svenska Spels satsning "Framåt för fler i rörelse" märktes på flera håll under SM-veckan i Helsingborg/Landskrona. Kanot var med och bidrog till fler i rörelse även ute på vattnet!
  • Uppdaterad: 11 JUL 2018 10:59

Tillsammans med RF satsar Svenska Spel på kampanjen "Framåt för Fler i Rörelse" i syfte att skapa förutsättningar för fler att idrotta och röra på sig. Satsningen fanns på plats på flera håll under den nyligen avslutade SM-veckan i Helsingborg och Landskrona - inte minst på vattnet då både Kanotpolo och Surfski höll i prova-på-paddlingar!


Satsningen Framåt för fler i rörelse flyttade bl.a. ut på vattnet i samband med SM-veckan i Helsingborg/Landskrona!

Det var något utmanande nybörjarförhållanden för de som sökte sig ner till stranden under torsdagskvällen under SM-veckan för att testa på att paddla. Helsingborgskanotisterna hade dukat upp både havskajaker och surfskis och det blev många blöta, men roliga, prova-på-paddlingar!

Mot slutet av prova-på-tiden dök 19-åriga Axel upp. Han inledde med att balansera i vågorna i en havskajak, trixigt till en början men allt eftersom paddeltag efter paddeltag genomfördes ökade känslan för både paddel, kanot och vågor. Efter bytet till att testa även Surfski lossnade det ordentligt. Axel matade längd efter längd ut i vågorna och kunde efter ett tag även börja fånga surfen på väg in mot stranden igen.

- Det här vill jag göra igen, konstaterade Axel som inte håller på med någon idrott i övrigt. Nu hittade han dock rätt och bokade in ett nytt tillfälle med klubbens representanter på plats.

Landskrona var skådeplats för Kanotpolon. Efter att svallvågorna från de heta finaldrabbningarna lagt sig runt vallgraven vid Citadellet dukade de svenska polostjärnorna upp för prova-på-kanotpolo. Även här hittade nyfikna prova-påare ner i kajakerna och fick fina paddelrundor runt Citadellet.


Nyfikna Kanotpolopaddlare fick möjligheten att testa!

Satsningen Framåt för fler i rörelse drar nu vidare norrut för kanots del och kommer att finnas representerat på plats i samband med Sprint-SM som inleds i Luleå på söndag.

Inom ramen för satsningen har förbund även fått söka olika projekt för att möjliggöra aktiviteter för att få fler i rörelse. Kanot sökte, fick och bedriver just nu "Familjepaddling" i tio utvalda föreningar runtom i Sverige. Massor av nya människor som får möjlighet att prova på paddling och förhoppningsvis hitta glädjen i att fortsätta vara aktiv på vattnet!

Läs mer om satsningen Framåt för fler i rörelse.

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo
 

Annons kanotled Nissan


  KANOT I MEDIA


Alandia 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info