Hoppa till sidans innehåll

Framåt för fler i rörelse!

2017-11-08 14:49
Vi rör oss för lite i Sverige, exempelvis når inte två av tre barn upp till den dagliga rekommendationen. En utveckling vi behöver och vill ändra på, därför lanserar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet satsningen Framåt för fler i rörelse!
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

Svenska barn och vuxna rör på sig för lite. Det visar flera studier, till exempel har Centrum för idrottsforskning larmat om att två av tre 4-åringar inte når upp till världshälsoorganisationens (WHO) rekommendation om 60 minuter fysisk aktivitet per dag.

Mot bakgrund av detta rullar Svenska Spel och Riksidrottsförbundet (RF) ut projektet Framåt för fler i rörelse. Med ett omfattande treårsavtal i grunden, där Svenska spel stöttar Riksidrottsförbundets arbete med utvecklingsresan en ny syn på träning och tävling, lyfter man nu fram satsningen i en gemensam kampanj för att belysa hälsoriskerna med en stillasittande livsstil.

Familjepaddling

Som ett led i satsningen har RF:s anslutna Specialidrottsförbund fått ansöka om pengar för att driva satsningar som ska syfta till att få fler att röra sig. Svenska Kanotförbundet sökta, och blev beviljade, en satsning under namnet "Familjepaddling".

Paddling är som bekant en utmärkt aktivitet både sett ur ett motions- och upplevelseperspektiv. Dessutom lämpar sig paddling ypperligt som familjeaktivitet. Det är utgångspunkten i satsningen som går ut på att tio föreningar kommer att få möjligheten att driva "familjepaddling" under 2018.

Satsningen inleds i samband med SKF:s Tränarkonvent den 20-21 januari dit respektive förening får skicka två deltagare för att få information, inspiration och komma igång med planeringen.

Inom kort kommer vi att öppna en ansökan där föreningar får söka om att ta del av satsningen för att driva aktiviteter inom ramen för Familjepaddling. Mer info kommer innan den 15/11. Därefter har föreningarna fram till den 12/12 på sig att lämna in sin intresseanmälan.

Kontaktperson på SKF är Dag Johansson

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info