Hoppa till sidans innehåll

Framåt för fler i rörelse: Familjepaddling!

2017-11-15 14:42
Vi söker nu 10 klubbar som vill vara en del av satsningen "Familjepaddling" under säsongen 2018. Paddling är en ypperlig familjeaktivitet som vi vill nyttja än mer för att få fler i rörelse - paddelrörelse!
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

"Framåt för fler i rörelse" är en satsning från Svenska Spel och Riksidrottsförbundet för att just få fler i rörelse. Som en del av satsningen har de olika specialidrottsförbunden fått söka medel för att genomföra satsningar som syftar till just detta. Svenska Kanotförbundet sökte, och blev beviljade, medel för att genomföra en satsning med inriktningen "Familjepaddling".

Familjepaddling

Paddling i alla dess former passar mycket bra att genomföra som familjeaktivitet. Några kanotklubbar runtom i Sverige satsar redan idag på att få ut hela familjen på vattnet som en del i sitt rekryteringsarbete, något som fallit väl ut och som vi nu vill bygga vidare på och sprida konceptet till fler.

Det är inga konstigheter, satsningen syftar till att skapa möjligheter och inspirera till familjepaddling. Om fler väljer att haka på i en "utökad" familjepaddling är det givetvis mer än välkommet - det handlar om att få fler ut på vattnet, fler i rörelse.

Vi har projektpengar för att jobba i tio klubbar under 2018. Därför önskar vi nu att de klubbar som har energi och lust att vara en del av satsning ansöker. SKF ansvarar sedan för att välja ut de klubbar som får möjlighet att delta i satsningen.

Genomförande

Satsningen inleds med en uppstartsträff i samband med SKF:s Tränarkonvent på Bosön den 20-21 januari, dit klubben får skicka två deltagare utan kostnad.

Under perioden februari-april planerar respektive klubb satsningen på hemmaplan och redogör för hur verksamheten kommer att läggas upp, vem som ansvarar, vilka ledare som engageras etc.

I maj/juni (bereonde på geografiskt läge) inleds satsningen med en familjepaddlingsdag med prova-på-paddling och info om sommarens fortsatta verksamhet.

Under sommaren fortsätter aktiviteterna med 1-2 ledarleddda paddlingar/v.

I september arrangeras av "säsongsavslutningdag"

Klubben gör sedan en utvärdering som sammanställs och lämnas in till SKF, varpå SKF summerar satsningen centralt.

Ekonomi

För att bedriva verksamheten inom ramen för satsningen får respektive förening:

  • delta med två personer på SKF:s Tränarkonvent den 20-21 januari utan kostnad.
  • 3500 kr för inledande prova-på-dag som inleder och avrundar satsningen under säsongen
  • 4800 kr för 1 ledarledd familepaddling/v under 12 veckor (2 ledare, 200 kr/pass)
  • 3500 kr för säsongsavslutningsdag.

Ansökan

Vi tror och hoppas att ni är många föreningar som vill testa att konceptet med Familjepaddling som ett sätt att få ut fler på vattnet och rekrytera fler aktiva medlemmar i alla åldrar till klubben!

Är ni intresserade vill vi att ni ansöker om att få vara en del av satsningen under 2018. Ansök genom att skicka ett mail, senast den 1 december, till This is a mailto link. Ansökan är inte godkänd förrän ni har fått en bekräftelse med vändande mail.

Har ni funderingar är ni varmt välkomna att höra av er till samma Dag Johansson.

Mer projektmöjligheter

Parakanot

Inom kort kommer även information om en Parakanot-satsning under 2018 där vi kommer att söka tre klubbar runtom i Sverige som vill vara en del av en satsning på att bredd- och rekryteringsprojekt inom Parakanot. Håll utkik!

Paddling för Nyanlända

Vill ni genomföra aktiviteter med nyanlända och introducera dem till kanot så finns det ofta mycket bra möjligheter att göra bra satsningar med bra stöd. Hör gärna av er till Dag Johansson för att planera nåt bra!

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info