Hoppa till sidans innehåll

Fredrik Wahéns första Extreme Kayak-final

2017-09-04 09:51
Svenskarna körde bra på Världscupen i Ivrea. Inte minst i disciplinen Extreme Kayak där både Fredrik Wahlén och Max Karlsson tog sig till i semi, Fredrik gick dessutom till final där han slutade fyra!
  • Uppdaterad: 2017-11-22 11:05

Fyra svenska slalomkanotister var på plats i Italien för den fjärde Världscuptävlingen.


Två svenskar i semifinal i Extreme Kayak på världscupen i Ivrea! 

Den inledande tävlingsdagen tog sig både Fredrik Wahlén och Max Karlsson vidare till söndagens kvartsfinal i disciplinen Extreme Kayak. Kvartsfinalen blev en svensk succé och båda två gick vidare till semifinal med fyra kanotister i varje heat. I semifinalen tog det stopp för Max som slutade trea och därmed missade final. I den andra semifinalen tog Fredrik Wahlén kommandot och stod för ett kanonlopp. Han säkrade segern före tysken Aigner och blev därmed klar för karriärens första världscupfinal. Wahlén, som förra året i just Ivrea, råkade ut för en skada i startögonblicket när kanotisterna kastar sig ut för en ramp, fick nu en härlig revansch! 

Väl i final blev det dock en tråkig inledning för Fredriks del. Det var grunt i forsen på sidan där han fick starta och Fredrik körde rakt ner i en sten just vid starten.

- Efter det blev jag lite chockad och frustrerad när jag såg alla så långt borta, så när jag började paddla mot första porten var jag ofokuserad och missade den, summerar Fredrik starthändelsen som grusade medaljförhoppningarna. Den missade porten resulterade i diskning och därmed en fjärdeplats totalt.

- Surt, men jag är ändå nöjd med min första världscupfinal, det var superhäftigt att vinna semifinalen

Det är första gången en svensk når final i Extreme Kayak. Att dessutom ha två svenskar med till semifinal och därmed topp 8 sammanfattar en riktigt bra svenskhelg i disciplinen.

I Kanotslalom-tävlingarna som körde under fredag och lördag gick Erik Holmer klart bäst av svenskarna. Han stod för ett fint förstaåk och gick direkt till semifinal efter en 14:e placering. I semifinalen hittade han inte samma fina flyt som under försöksåket och han var aldrig riktigt nära att ta en finalplats. För Fredrik Wahlén och Max Karlsson blev det inga dubbla semifinaler under helgen utan de fick nöja sig med den i Extreme Kayak. Båda två hade en grov miss i sitt förstaåk men stod för ett betydligt bättre andraåk. Fredrik Wahlén var närmast semifinal med sin 14:e plats i andraåket men det fattades knappa 1.5 sekunder upp till tiondeplatsen som hade gett semifinal. Även Ludwig Palmcrantz i C1-klassen missade semifinal.

Alla resutlat från helgen hittar ni här.  

Kolla även in Fredrik och Max när de kör sina semifinaler i Extreme Kayak i klippet nedan (från ca 28.20 in i sändningen).

Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blueAnnons kanotled Nissan


KANOT I MEDIA 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info