Hoppa till sidans innehåll

Full slalomsatsning mot 2018!

2017-12-01 13:18
Fyra av våra bästa slalompaddlare befinner sig just nu i Sydeuropa för värdefulla träningsveckor inför kommande säsong.
  • Uppdaterad: 2018-03-17 23:52

Säsongen 2017 bjöd på många positiva besked för de svenska slalomkanotisterna där givetvis den nervkittlande fjärdeplatsen i lagåket på VM sticker ut lite extra. Just nu pågår förberedelserna för fullt inför kommande säsonger. Flera av toppkanotisterna är ute på läger och vi stämde av läget med en kvartett som just nu bytt spanska slalomorten Seu mot franska Pau. Kvartetten utgörs av:
  • Amanda Fagerlund (Falu KK)
  • Erik Holmer (Nyköpings FP)
  • Fredrik Wahlén (Järfälla KoRK)
  • Max Karlsson (Floda FF)
Vi bad om en lägerrapport och fick en frejdig beskrivning av deras nyss genomförda träningsvecka och vad som väntar härnäst på banen i Pau. Spana även in reportaget om Erik och Fredrik som Sörmlands Nyheter gjorde strax innan avresa.

Fagerlund, Holmer, Wahlén och Karlsson - offensiv kvartett mot nya mål!

Halloj! En vecka av lägret har passerat och Seu byts nu mot Pau för Amanda, Fredrik och Erik. Max, som numera bor i Seu, stannar kvar men under veckan som gick har vi fått fin träning tillsammans i Seu’s sista höstdagar. Seu är en anspråkslös liten bergsort men spelar en nyckelroll i kanotslaloms förflutna och framtid. Här hölls de olympiska spelen 1992 och det är även här, under VM 2019, som kvotplatserna för OS i Tokyo står på spel.
Banan är smal och väldigt tekniskt utmanande. Hemmapaddlarna presterar oftast bra här så att få till mycket träning i banan är avgörande Inför VM 2019. Utöver grundträningen vi alla ligger i nu så har det fokuserats mycket på teknikträning.
För Amanda var det första gången i Seu och hon har under veckan paddlat runt som en ninja i banan och visat spanjorerna vart skåpet ska stå! Fredrik har sett fram emot att öva på sin teknik i konstgjord bana efter en lång höst på slätvattnet i Nyköping. Här har han försökt överföra vad han övat på hemma till de större internationella arenorna. Nu ser han fram emot 10 dagar i ”hemmabanan" i Pau, en ort både han och Erik tidigare varit bosatta på.

Massor av högkvalitativa pass med fokus på grundträning och teknik!
Precis som för Fredrik så har det varit väldigt givande för Erik att få komma tillbaka till träning i större fors, i en ort där han dessutom trivs väldigt bra. Kanske inte lika mycket som Max dock som verkar vilja bli kvar där för alltid...
Säsongen 2018 har börjat på bästa sätt och närmast väntar alltså för tre av oss ett något varmare Pau, och för Max en fortsatt fin vinter i Spanien.
Skribent: Dag Johansson
Epost: Adressen Gömd

errea logo


wwl_logo_blue


Annons kanotled Nissan


 KANOT I MEDIA


Alandia
 

Postadress:
Svenska Kanotförbundet
Fredsgatan 9
932 37 Ursviken

Kontakt:
Tel: 0155-209080
E-post: This is a mailto link

Se all info